Τρίτη 17 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Εύγλωττη σιωπή για τον β΄ γύρο

Προσπερνώντας τον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής μάχης ώστε - μεταξύ άλλων - να μη χρεωθεί πολιτικά τη συνύπαρξη σε αρκετές περιπτώσεις με το ΠΑΣΟΚ, ούτε και την πτώση των ποσοστών της σε αρκετούς δήμους και νομαρχίες, η ηγεσία του ΣΥΝ προσεγγίζει τα αποτελέσματά της αγκιστρωμένη στο ανεβασμένο ποσοστό του υποψηφίου της στην Αθήνα, Αλ. Τσίπρα και «καταπίνοντας» τη σημαντική πτώση στην υπερνομαρχία με το ψηφοδέλτιο του Γ. Πανούση να υπολείπεται ποσοστιαία κατά πολύ αυτό του προκατόχου του Μ. Γλέζου στις εκλογές του 2002. Γεγονός που αποτέλεσε και την παταγώδη διάψευση των μεγαλόπνοων διακηρύξεων της ηγεσίας του ΣΥΝ περί «ενότητας», «αμφίπλευρων ανοιγμάτων» και «ελπιδοφόρας προοπτικής για την Αριστερά» που δήθεν σηματοδοτούσε η συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Η ΠΓ του ΣΥΝ συνεδρίαζε επί μακρόν χτες για να εκδώσει μια ολιγόλογη τελικά ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιβράβευση της απόφασής της «για στήριξη συνδυασμών που συγκροτήθηκαν από κοινού με άλλες αριστερές, κινηματικές και οικολογικές δυνάμεις».

Ως προς το σημαντικότερο ωστόσο, τη στάση του δηλαδή στον δεύτερο γύρο, εξακολουθεί να μην αποσαφηνίζεται. Στην ανακοίνωση της ΠΓ ούτε λέξη δεν υπάρχει για το τι συστήνει το κόμμα στα μέλη του στους δήμους όπου αναμετρούνται οι εκλεκτοί του δικομματισμού. Η σιωπή ερμηνεύεται ήδη από πολλούς ως έμμεση στήριξη στους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ υποψηφίους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ