Τρίτη 17 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζει το τροπάριο περί «αλλαγής του πολιτικού σκηνικού»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σαν «νέα αφετηρία» για το ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε να εμφανίσει το αποτέλεσμα των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών, η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Ξενογιαννακοπούλου, επιχειρώντας μετά τον Γ. Παπανδρέου να υποστηρίξει το «σύνθημα» που χρησιμοποίησε η «Χαριλάου Τρικούπη», από τις πρώτες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, περί «αλλαγής του πολιτικού σκηνικού» στη χώρα.

Την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ έθετε σαν στόχο να κερδίσει 22 με 23 νομαρχίες από τον πρώτο γύρο και τελικά κατέλαβε μόνο 17 και άλλες δυο σε συνεργασία με τον ΣΥΝ, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, επιχειρώντας να... αναλύσει αυτή την εξέλιξη, δήλωσε ότι υπήρξαν πέντε νομαρχίες που άλλαξαν ποσοστά και τελικά κατοχυρώθηκαν από τον α΄ γύρο στη ΝΔ «για χίλιες ψήφους».

Η ίδια, βέβαια, δεν παρέλειψε να οξύνει την ανούσια αντιπαράθεση με τη ΝΔ και ξεχνώντας προφανώς ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τους προκατόχους της, δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός έστειλε «ένα σαφές και ισχυρό μήνυμα» που «στρεφόταν κατά της πολιτικής της ΝΔ». Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός παρά το συγκεκριμένο μήνυμα δήλωσε και χτες ότι «θα συνεχίσει την ίδια πολιτική», χωρίς φυσικά να αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ, και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βάζει πλάτη στην προώθηση κάθε αντιλαϊκού και αντεργατικού μέτρου. Επίσης, η ίδια ισχυρίστηκε ότι «μετά από αυτό το αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να προβάλλει το σχέδιό του για τη χώρα, τη δίκαιη κοινωνία και ένα διαφορετικό δρόμο».

Επίσης η Μ. Ξενογιαννακοπούλου υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών ξεκινάει «από μηδενική βάση σε σχέση με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2004». Σύμφωνα με ανάλυση που παρουσίασε χτες το ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και προχωρώντας σε αναγωγή σε ποσοστά, φέρνει τη ΝΔ στο 41,77%, το ΠΑΣΟΚ στο 41,63%, το ΚΚΕ στο 7,54%, το ΣΥΝ στο 4,96% και το ΛΑΟΣ στο 3,35%.

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου επιχείρησε παράλληλα χτες να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα και με «φόντο» το β΄ γύρο των εκλογών μίλησε για «συνεργασία» και «συνεύρεση» των «ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων», στην προσπάθειά της να υφαρπάξει ψήφους που θα ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενη μάλιστα ειδικότερα στο Δήμο της Νίκαιας, επιδίωξε να εμφανίσει την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Δ. Μόσχου σαν μια «γυναίκα με μεράκι για την Αυτοδιοίκηση», αποσυνδέοντας έτσι την υποψηφιότητά της από την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής που πρεσβεύει η ίδια και θα επιδιώξει να εφαρμόσει στο συγκεκριμένο δήμο.

Εξάλλου με συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κ. Κουλούρης δήλωσε: «Επί της ουσίας, αλλαγή πολιτικού σκηνικού με την έννοια της μετατόπισης μεγάλων μαζών από το ένα κόμμα στο άλλο, ασφαλώς και δεν έχουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ