Τρίτη 17 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ολοκληρώθηκε χωρίς πολλά προβλήματα

Με λίγα προβλήματα διεξήχθη η προχτεσινή ψηφοφορία σε όλη την Ελλάδα, καθώς οι περισσότεροι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών βρέθηκαν στη θέση τους. Ωστόσο, σε αρκετά εκλογικά τμήματα της πρωτεύουσας οι δικαστικοί αντιπρόσωποι επιφορτίστηκαν και με τα καθήκοντα της Εφορευτικής Επιτροπής, δεδομένου ότι παρουσιάστηκαν ελλείψεις στην πλήρωση των θέσεων των εφορευτικών επιτροπών. Ορισμένα δε μέλη οδηγήθηκαν στα εκλογικά τμήματα με περιπολικά που τους παρέλαβαν από τα σπίτια τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις (στις περιοχές Καρέα και Πειραιά) οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχρισαν μέλη εφορευτικών επιτροπών τους πρώτους ψηφοφόρους που προσήλθαν στην κάλπη. Επιπλέον, σε αρκετά εκλογικά τμήματα της Αθήνας αλλά και του Λεκανοπεδίου, μέλη της εφορευτικής επιτροπής έδιναν σε όλους τους ψηφοφόρους τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές στην υπερνομαρχία βάζοντας πρώτα τα ψηφοδέλτια της παράταξης της Φώφης Γεννηματά. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση πολλών ψηφοφόρων.

Επίσης, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης οι εκλογείς περίμεναν το θυρωρό να ξυπνήσει για να ανοίξει τις πόρτες, ώστε να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία. Το ίδιο συνέβη και σε εκλογικό κέντρο στη Λευκάδα, μόνο που εκεί,... κοιμήθηκε λίγο παραπάνω ο δικαστικός αντιπρόσωπος.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, γύρω στις 8μ.μ., ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Πρ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι «όλη η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά και όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν αντιμετωπίστηκαν αμέσως». Η καθυστέρηση περίπου μιας ώρας για τη λήξη της ψηφοφορίας στο σύνολό της, αφορά - σύμφωνα με τον υπουργό - εκλογικά τμήματα στην Κέρκυρα και στην Κεφαλλονιά όπου ψηφοφόροι παρουσιάστηκαν για να ψηφίσουν λίγο πριν τις 7 μ.μ. με αποτέλεσμα να έχουμε παράταση της ψηφοφορίας εκεί. Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο β' γύρος των εκλογών την προσεχή Κυριακή θα εξελιχθεί το ίδιο ομαλά.

Αφησε την τελευταία του πνοή στο παραβάν

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στους νομούς και τους δήμους της Μακεδονίας και της Θράκης. Τραγική εξαίρεση ο θάνατος ενός ηλικιωμένου άνδρα 81 ετών που κατέρρευσε μέσα στο παραβάν του εκλογικού κέντρου στη Δράμα όπου είχε πάει να ψηφίσει μαζί με την σύζυγό του. Ο 81χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Δράμας όπου τελικά κατέληξε.

Ορισμένα φαινόμενα παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία εντοπίστηκαν και σταμάτησαν έγκαιρα όπως π.χ. σε εκλογικά τμήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Τούμπας και της Χαριλάου όπου εκπρόσωποι της παράταξης του υποψηφίου Δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου έστησαν τραπεζάκια με εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια μέσα στις αυλές των σχολείων. Αλλά και περιπτώσεις όπου τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής έδιναν τα ψηφοδέλτια στους ψηφοφόρους βάζοντας σταθερά πρώτα τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών του Π. Ψωμιάδη και του Β. Παπαγεωργόπουλου.

Στην Κοινότητα Θεολόγου της Θάσου, ελάχιστοι πήγαν να ψηφίσουν και ακόμη λιγότεροι κατάφεραν να ψηφίσουν, αφού κι αυτοί εμποδίστηκαν από τους κατοίκους που διεκδικούν την ανεξαρτητοποίηση της κοινότητάς τους από το Δήμο Θάσου, και την αναγνώρισή της ως ανεξάρτητης ιστορικής Κοινότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ