Τρίτη 17 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Στερνό κατευόδιο στον σ. Μπάμπη Αργυρίου

Ο σ. Μπάμπης Αργυρίου
Ο σ. Μπάμπης Αργυρίου
Συνοδευόμενος από εκατοντάδες συντρόφους του, συναγωνιστές και φίλους του και από τους μαθητές του στο Γυμνάσιο που δίδασκε, πορεύτηκε, χτες, για την «τελευταία» κατοικία του, ο σ. Μπάμπης Αργυρίου. Η κηδεία του, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στα Τρίκαλα, το στερνό κατευόδιο σ' έναν κομμουνιστή που έδωσε όλες τις δυνάμεις του για το Κόμμα και το Λαό.

Ο Μπάμπης «έφυγε» νωρίς, στα 57 χρόνια του, αφήνοντας πίσω του την συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Ελένη Κοτούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δυο αγόρια, τον Θανάση και τον Δημήτρη. «Εφυγε» λίγο πριν ξημερώσει η μέρα των εκλογών, στις οποίες συμμετείχε ως υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Μέχρι την τελευταία ώρα της ζωής του στις επάλξεις. Από το 1978 που οργανώθηκε στο ΚΚΕ δεν έλειψε ποτέ και από κανέναν αγώνα. Ως στέλεχος του Κόμματος - ήταν μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ - ως αγωνιστής του μαζικού κινήματος - διατέλεσε πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ και του Συνδέσμου Επιστημόνων - ως εκπαιδευτικός στην καθημερινή μάχη για την ουσιαστική μόρφωση των παιδιών.

«Εφυγε» ξαφνικά και αναπάντεχα, αλλά όπως είπε στον επικήδειό του ο Θεοδόσης Τσέργας, μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, «για όλους εμάς, εσύ δεν έφυγες! Θα σε ψάχνουμε στα γνώριμα στέκια σου, σύντροφε. Στα γραφεία του Κόμματός μας! Στις συσκέψεις και στις συνδιασκέψεις. Στα εκλογικά μας κέντρα. Στις γενικές συνελεύσεις. Στις κοινωνικές, πολιτικές και κομματικές εκδηλώσεις. Θα ψάχνουμε και θα σε βρίσκουμε!». Και ο εκπρόσωπος της ΝΕ συνέχισε: «Ησύχασε, σύντροφε! Εμείς οι σύντροφοί σου σε διαβεβαιώνουμε πως τα κόκκινα ιδανικά, για τα οποία με τόση αφοσίωση αγωνίστηκες, θα λάβουν σάρκα και οστά. Θα πάρουν εκδίκηση τα όνειρα. Είναι νομοτέλεια, όπως συνήθιζες να λες!».

Χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Τρικάλων, του Συλλόγου Καθηγητών και των μαθητών του σχολείου στο οποίο δίδασκε.

Στην κηδεία του Μπάμπη Αργυρίου παραβρέθηκαν ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οι Γ. Χώτος και Τ. Λιατίφης, μέλη της ΚΕ του Κόμματος, οι Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής, βουλευτές του ΚΚΕ, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας Χρήστος Τέγος, ο δήμαρχος Τρικκαίων Μ. Ταμήλος και πλήθος εκπροσώπων μαζικών φορέων των Τρικάλων και ευρύτερα της Θεσσαλίας.

  • Το ΚΣ της ΚΝΕ, στη μνήμη του Χαράλαμπου Αργυρίου, στελέχους του ΚΚΕ και πατέρα του Θανάση Αργυρίου, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, προσφέρει, αντί για στεφάνι, 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», σύμφωνα και με την επιθυμία της οικογένειάς του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ