Τρίτη 17 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Σαφής άνοδος των αγωνιστικών ψηφοδελτίων - Παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται

Σε 8 δήμους και 2 κοινότητες της χώρας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας αναδείχτηκαν πρώτα και εξέλεξαν δήμαρχο και δημοτική αρχή από την πρώτη Κυριακή των τοπικών εκλογών και συγκεκριμένα: στους Δήμους Πλατέος (Ημαθία), Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών (Ικαρίας), Μητρόπολης (Καρδίτσας), Οινούντος (Λακωνίας), Πολιχνίτου (Λέσβου), Αιθηκών (Τρικάλων) και στις Κοινότητες Βαθυπέδου (Ιωαννίνων) και Καρυών (Λακωνίας).

Σε 13 δήμους της χώρας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια θα δώσουν δυναμικά τη μάχη του Β' γύρου και θα διεκδικήσουν τη δημαρχία. Αυτό θα γίνει στους Δήμους: Νίκαιας (Πειραιά), Αγίου Παύλου (Θεσσαλονίκης), Καρδίτσας, Τυρνάβου, Κοιλάδας (Λάρισας), Αγιάσου (Λέσβου), Λευκιμμαίων (Κέρκυρας), Θεσσαλιώτιδας (Φθιώτιδας), Καμβουνίων (Κοζάνης), Πραμαντών (Ιωαννίνων), Πολίχνης (Θεσσαλονίκης), Αρκαδίων (Ζακύνθου) και Ηρακλεωτών (Γρεβενών).

Ανοδο σημείωσαν οι δυνάμεις της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και στο άθροισμα των νομαρχιακών εδρών πανελλαδικά, σε σύγκριση με τις νομαρχιακές εκλογές του 2002. Συγκεκριμένα, οι έδρες που κατέλαβαν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί στα νομαρχιακά συμβούλια της χώρας είναι 64 από 48 που είχαν το 2002. Μία από τις σημαντικές ανόδους σημειώθηκε στην Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, όπου από 4 έδρες που είχε η ΝΑΣ το 2002, τώρα πήρε 6 έδρες. Σημειώνεται, ότι ο συνολικός αριθμός των νομαρχιακών εδρών παρέμεινε ο ίδιος μεταξύ αυτής και της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.


Eurokinissi






Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ