Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Υπάρχει γκρίνια... υποβόσκει αμφισβήτηση

Παρά τις διαφορετικές και αντίθετες εκτιμήσεις που κάνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δείχνουν να μην ταυτίζονται με την εκτίμηση του Γ. Παπανδρέου ότι υπήρξε «αλλαγή πολιτικού σκηνικού» μετά τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης επιμένει να υποστηρίζει: «Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ισχύει απολύτως».

Με συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο ο Ν. Αθανασάκης ανέφερε ότι «υπάρχει αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, όπως και αν μετρηθεί» και μάλιστα υποστήριξε ότι «υπάρχει μια ισοδυναμία» του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Την ίδια στιγμή, λοιπόν που τόσο η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Ξενογιαννακόπουλου όσο και ο Ν. Αθανασάκης στηρίζουν τις αρχικές δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου και δηλώνουν ότι η «ΝΔ έχει φθορά και χάνει, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένα κέρδη», φαίνεται ότι οι εκτιμήσεις τους δεν έχουν απήχηση στο σύνολο του ΠΑΣΟΚ. Κάτι που εκφράστηκε και χτες κατά τη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο Ευαγ. Βενιζέλος μίλησε για βιαστικές εκτιμήσεις, ενώ ο Μ. Χρυσοχοΐδης στο ραδιόφωνο του «Αλφα» μίλησε για «αστοχίες» στην επιλογή προσώπων και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να υπολείπεται έναντι της ΝΔ».

Οι αντιδράσεις, βέβαια, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι συγκρατημένες, ειδικότερα μπροστά στο δεύτερο γύρο των εκλογών, αφού κανένα στέλεχός του δε βγήκε ανοιχτά να αμφισβητήσει τη «δυναμική» του κόμματος. Ομως, αν τα αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής, ειδικότερα στις νομαρχίες, δεν είναι «ικανοποιητικά» για το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται η ένταση και η εσωστρέφεια να οξυνθούν.

Πάντως ο Ν. Αθανασάκης επιχείρησε να αναλύσει την «εκλογική νίκη» του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι το «ΠΑΣΟΚ έχει πάει καλά στις εκλογές», προσθέτοντας πως «μπορεί κανείς και με το χάρτη να το δει», σημειώνοντας όμως «δεν είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού». Μάλιστα ο ίδιος επικαλέστηκε το αποτέλεσμα στην Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, όπου η «αύξηση των ποσοστών» του ΠΑΣΟΚ, και «η ίδια η Υπερνομαρχία ισοδυναμεί με κάπου 16 νομούς»... Από την πλευρά του ο Γ. Παπαντωνίου με δήλωσή του στη «ΝΕΤ» ανέφερε ότι «δεν προκύπτει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταγράψει μικρά κέρδη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ