Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μόνο κριτήριο

η ταξική τοποθέτηση

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Στη Γερμανία, για λόγους που αφορούν και στους εσωτερικούς ανταγωνισμούς στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, ορισμένοι βγήκαν και δήλωσαν ανοιχτά «εξαπατήσαμε πολλούς όταν τους λέγαμε ότι αν δεχτούν 400 ευρώ μισθό θα μπουν στην αγορά εργασίας».

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο απλώνεται η εκτίμηση ότι τα περί «κοινωνικής Ευρώπης» που διακήρυσσε η σοσιαλδημοκρατική Συνθήκη του Μάαστριχτ, ήταν μια μπαρούφα που απλά αύξησε τα κέρδη για το κεφάλαιο και εξάπλωσε τη φτώχεια σε μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού.

Παγκόσμια, η ραγδαία ενίσχυση του ιμπεριαλισμού - αλλιώς «παγκοσμιοποίηση» - μετά και την επικράτηση της αντεπανάστασης, έφερε όχι μόνο όξυνση της φτώχειας, αλλά και θάνατο. Περισσότεροι, λέει, πεθαίνουν από ασιτία, από ό,τι από αρρώστιες - μάστιγες.

Κι όμως, οι ψευδεπίγραφοι «νο γκλόμπαλ» εξακολουθούν να διακηρύσσουν ότι το σύνθημα «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη» χωρίς ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, μπορεί να υλοποιηθεί.

Κι έρχεται η - με όρους αγοράς - χρυσή επένδυση της σοσιαλδημοκρατίας, στην Αθήνα να ομολογήσει πως το κρίσιμο δεν είναι άλλο από το να πειστούν οι εργαζόμενοι με τα συνθήματα του Φόρουμ για να επιτευχθεί ο στόχος «να βλέπει το ΚΚΕ την πλάτη μας»!

Δε βρέθηκε κανείς - καμία, έστω - να του θυμίσει πόσοι αντιΚΚΕδες πριν απ' αυτόν είχαν τον ίδιο στόχο;

Οφείλουμε, πάντως, να ομολογήσουμε πως για επίδοξος αντικαταστάτης του κενού που άφησε ο... Βούγιας καλά τα πάει. Οταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι τα επόμενα 8 χρόνια θα είναι στο δήμο. Σωστά απάντησε, αν πάρουμε υπόψη ότι είναι 30άρης και ο πνευματικός μπαμπάς του σε ανάλογη ερώτηση είχε απαντήσει ότι δε βιάζεται, καθώς η ζωή δεν τελειώνει στα 50...

Ασχετο: Πέρα απ' το «μήνυμα των εκλογών» υπάρχει και η πραγματική ζωή. Που σημαίνει ότι σήμερα διαδηλώνουμε όλοι, μαζί με τα παιδιά μας και τους δασκάλους τους κι ας μη θέλουν οι εργατοπατέρες να συμβεί αυτό...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ