Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζικά και χτες στους δρόμους

Δυναμικές κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης

Από το χτεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από το χτεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Μαζική και μαχητική απάντηση στο δρόμο έδωσαν εκπαιδευτικοί και μαθητές απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη χτες το πρωί. Μαζικές και μαχητικές οι μαθητικές κινητοποιήσεις και σε Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.

Στη Θεσσαλονίκη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της πόλης συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πορεύτηκαν μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Με μπροστάρη το πανό του ΣΑΣΘ, εκατοντάδες μαθητές από δεκάδες σχολεία της πόλης έριχναν βροχή τα συνθήματα. «Τσουνάμι, τσουνάμι, τσουνάμι/ θα έρθει σήμερα το βράδυ στο λιμάνι/ και βάλτε το καλά μες στο μυαλό σας/ θα αλλάξουμε το νομοσχέδιό σας», τραγουδούσαν με υψωμένες γροθιές. Σημειώνεται ότι πάνω από 80 σχολεία είναι σε κατάληψη. Την Παρασκευή 20 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, το ΣΑΣΘ διοργανώνει μαθητική συναυλία διαμαρτυρίας.

Δυναμικά και μαζικά ήταν τα συλλαλητήρια και στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου έχουν κλείσει συνολικά περίπου 80 σχολεία. Σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη οι μαθητές προχώρησαν και σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων.


Motion Team


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ