Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι καταγράφει η ΕΣΥΕ;

Ενα «περίεργο» τηλεφώνημα από τα γραφεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) δέχτηκε χτες το πρωί στο σπίτι της Λαρισαία δασκάλα, που όλο αυτό το διάστημα των κινητοποιήσεων του κλάδου δεν έχει λείψει ούτε μία μέρα από τον απεργιακό αγώνα. Πρόκειται για την Κατερίνα Κατσάρα και το γεγονός ανέφερε η ίδια στον «Ρ». Ενα από τα ερωτήματα που της υπέβαλε η υπάλληλος του γραφείου της ΕΣΥΕ στη Λάρισα, ήταν αν απέργησε το διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στους δύο γύρους των τοπικών εκλογών(;) Χαρακτηριστικό είναι, δε, ότι ήξερε τα πάντα για την οικογένειά της, όπως πόσα παιδιά έχει, πού βρίσκονται και τι κάνουν.

Από το γραφείο της ΕΣΥΕ στη Λάρισα, υποστηρίζουν ότι η «έρευνα» της υπηρεσίας με τα συγκεκριμένα ερωτήματα αφορά στην «καταγραφή του εργατικού δυναμικού» και γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο, σημειώνοντας ότι ανάλογα τηλεφωνήματα δέχονται και πολλοί άλλοι. Οσον αφορά, όμως, στο τι σχέση μπορεί να έχει η καταγραφή του εργατικού δυναμικού με την απεργία των εκπαιδευτικών, απάντηση δε δίνουν.

Βεβαίως, είναι γνωστό ότι όσο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί, άλλο τόσο αυξάνονται οι πιέσεις και εντείνεται η επιχείρηση τρομοκράτησής τους από διάφορες κατευθύνσεις για να σταματήσουν τον αγώνα τους.

Τα συμπεράσματα δικά σας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ