Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εκφραση της κρίσης στρατηγικής του οι αντιπαραθέσεις στελεχών

Οι έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, που κυριαρχούν στο ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα και εκφράστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο στην προχτεσινή ανοιχτή σύγκρουση του Γ. Παπανδρέου με τον Ευαγ. Βενιζέλο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, συνεχίστηκαν και χτες καθόλη τη διάρκεια της μέρας.

Με τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ να αποφεύγουν να διαψεύσουν την έντονη λογομαχία ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον Ευαγ. Βενιζέλο, στην οποία, σύμφωνα με τις διαρροές που υπήρξαν, ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «υποκρισία» τη στάση του Ευαγ. Βενιζέλου, όταν ο ίδιος αναρωτήθηκε αν κάποιο από τα στελέχη «διαφωνεί με τις δηλώσεις και εκτιμήσεις» του, και εισέπραξε την απάντηση του Ευαγ. Βενιζέλου ότι «διαφωνεί» με τη δήλωση της πρώτης Κυριακής των εκλογών για «ανατροπή του πολιτικού κλίματος». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η «κόντρα» δε σταμάτησε εκεί, αλλά έκλεισε με τον Ευαγ. Βενιζέλο να χαρακτηρίζει «ιταμό τον τρόπο που μιλά» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πίσω, βέβαια, από τις προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες κινούνται στις επιλογές των προσώπων και στα παιχνίδια «εξουσίας» μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρύβεται η κρίση στρατηγικής που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ. Μια κρίση, που «γεννάει» η απουσία πεδίου αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, αφού οι εκπρόσωποι του δικομματισμού σαν εκφραστές των συμφερόντων του κεφαλαίου, υπηρετούν και στηρίζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Οι «αιχμές» που άφησαν στη συνεδρίαση του ΠΣ ο Ευαγ. Βενιζέλος και η Αν. Διαμαντοπούλου περί απουσίας «πολιτικού λόγου» εκφράζουν την «αγωνία» μερίδας στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την... αδυναμία του κόμματός τους να υποκλέψει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να ανακαταλάβει την κυβερνητική εξουσία και δεν αμφισβητούν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που εξάλλου προωθούν και σχεδιάζουν.

Πάντως και χτες μετά τις διαστάσεις της αντιπαράθεσης που πήρε η κόντρα, η Αν. Διαμαντοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αλφα» χαρακτήρισε «αθλιότητες» τις διαρροές από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει το κλίμα που μεταφέρθηκε, ενώ τόνισε ότι είναι «δικαίωμα των στελεχών να ασκούν κριτική».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδης με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ «ετοίμαζαν κρίση μετά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών» και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν «ανατροπές» και «αλλαγές» στο ΠΑΣΟΚ. Τη «διαφωνία» του Ευαγ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε με δηλώσεις της και η Μ. Αποστόλακη, η οποία δήλωσε ότι «εξέφρασε μία διαφωνία ως προς το περιεχόμενο και τη διατύπωση της δήλωσης του Γ. Παπανδρέου».

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαίωση τους διαλόγους, αλλά σημείωσε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο κατέληξε «σε ομόφωνα συμπεράσματα», όλων «των στελεχών του κινήματος», με «τις διαφωνίες ορισμένες φορές και τις εντάσεις της».

Αίσθηση επίσης προκάλεσαν οι καταγγελίες της υποψήφιας με το ΠΑΣΟΚ δημάρχου Ν. Σμύρνης και μέλος του ΠΣ Ν. Κατσέλη, που μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο έκανε λόγο για συναλλαγές ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, προκειμένου να εκλεγεί ο υποψήφιος του ΣΥΝ στη Ν. Σμύρνη Γ. Κουτελάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ