Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κωνσταντίνος Δημητριάδης
Κωνσταντίνος Δημητριάδης
φωτ

Προχτές 24 Οκτώβρη «έφυγε» από κοντά μας ο ΤΑΚΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ από τη Λιβαδειά. Ο σύντροφος Δημήτρης Κοντογιάννης γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1942 από γονείς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ. Η προσφορά του Τάκη Κοντογιάννη ήταν σημαντική στους κοινωνικούς αγώνες καθόλη τη διάρκεια της ζωής του. Συμμετείχε δραστήρια στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου του. Εκλεγόταν για πάρα πολλά χρόνια στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Βοιωτίας και στο Σωματείο Υδραυλικών Λιβαδειάς. Επί τρεις τετραετίες από το 1982 έως το 1994, εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λιβαδειάς με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ. Εμεινε πιστός μέχρι τέλους της ζωής του στις αρχές και τα ιδανικά του Κόμματος.

  • Σήμερα αντί για στεφάνι, ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής, συγγενείς και συναγωνιστές του προσφέρουμε στο ΚΚΕ και στο «Ριζοσπάστη» 180 ευρώ.

Η μητέρα του Μαρίνα Κοντογιάννη

Τα ξαδέλφια του Μπάμπης Ευταξίας, Τασία Κοντογιάννη, Μήτσος Κουτσούμπας, Γιάννης Κοντογιάννης

Ο φίλος και συναγωνιστής του Χρήστος Αλογοσκούφης

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΤΑΚΗ (ΔΗΜΗΤΡΗ) ΜΑΜΑΤΣΗ, ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ και της Διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη», ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει 100 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ του «Ρ».

ΤΑΚΗΣ ΜΑΜΑΤΣΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΜΑΜΑΤΣΗΣ
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΕΤΣΗ, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η σύζυγός του Ουρανία και τα παιδιά του Σοφία και Φάνης προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών (ΚΑΕ), τιμώντας τη μνήμη και το αγωνιστικό έργο ολόκληρης ζωής της αξέχαστης συναγωνίστριας ΘΟΔΩΡΑΣ Κ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ, συζύγου του επίτιμου Προέδρου της ΚΑΕ Κοσμά Φουντουκίδη, προσφέρει 100 ευρώ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ).

Το ΔΣ της ΚΑΕ

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΚΟΡΝΗΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, καθώς επίσης στη μνήμη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, τα παιδιά και τα εγγόνια τους προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ανιδιοτελή αγωνιστή ΗΛΙΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Κουρέων - Κομμωτών Ελλάδας και προέδρου της Ομοσπονδίας του ΤΕΒΕ Ελλάδας και αντί για λουλούδια στο 40ήμερο μνημόσυνό του, ο συνάδελφός του Χαρίτος προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο Παράρτημα Νέας Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Φωτ. 2

Την αγαπημένη συντρόφισσα ΜΑΡΙΑ ΡΑΠΤΗ δεν την ξεχνώ. Πάντα θυμάμαι τις συμβουλές της και την προθυμία της να βοηθήσει, ακόμη και στην έκδοση βιβλίου του άντρα μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, του αγαπημένου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη τους προσφέρω 100 ευρώ στην ΠΕΑΦΕ.

Γεωργία Χριστοδουλάκη

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 9 μηνών από τον ξαφνικό θάνατο του γιου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΘΑΚΟΥ και για τη σημερινή γιορτή του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας.

Δημήτρης Κώτσιρας
Δημήτρης Κώτσιρας
Μαίρη Σταθάκου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΤΣΙΡΑ, δάσκαλου από την Καλαμάτα, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ ΚΑΤ, 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» μας.

Η γυναίκα του Μαρία

Τα παιδιά του Δήμητρα - Αντώνης

* * *

Στη μνήμη της ΜΟΣΧΑΣ ΣΕΪΤΗ προσφέρουμε στην ΚΝΕ 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας.

Μαρία Γκικοπούλου, Δάφνη και Μυρσίνη Λάππα

* * *

Φωτ.

Ο αγαπημένος σύζυγός μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΑΚΟΥΒΑΝΟΣ, μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τραυματίστηκε σε μάχη στη Λάκκα Σούλι. Μεταφέρθηκε για θεραπεία στην Πολωνία, όπου εγκαταστάθηκε, μετά την αποθεραπεία του, ως πολιτικός πρόσφυγας και σπούδασε εκεί Ηλεκτρονικός.

Με τη δουλιά του, παρά την αναπηρία του, πρόκοψε στη ζωή γιατί ήταν δραστήριος άνθρωπος. Παράλληλα, υπήρξε καλός οικογενειάρχης.

Επαναπατρίστηκε και πέθανε πριν από 2 χρόνια στο Κιάτο Κορινθίας.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Πηνελόπη πρόσφερε 150 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Κορινθίας.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 22 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΕΞΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών Καλλιθέας.

Η σύζυγός του Μαρία Αλεξάκη και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΜΠΑΜΠΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, έπειτα από επιθυμία της οικογένειάς του, αντί για στεφάνι στην κηδεία του, η ΕΛΜΕ Τρικάλων προσφέρει 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».


Κορνηλία Δημητριάδη
Κορνηλία Δημητριάδη

Χρήστος Χριστοδουλάκης
Χρήστος Χριστοδουλάκης

Δημήτρης Φέτσης
Δημήτρης Φέτσης

Δημήτρης Σταθάκος
Δημήτρης Σταθάκος

Μαρία Ράπτη
Μαρία Ράπτη

Θοδώρα Φουντουκίδη
Θοδώρα Φουντουκίδη

Ηλίας Πατρίκιος

Eurokinissi

Ηλίας Πατρίκιος

Μπάμπης Αργυρίου
Μπάμπης Αργυρίου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ