Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Αντιδρούν οι δικηγόροι

Την πλήρη αντίθεσή του εκφράζει ο δικηγορικός κόσμος στην τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρα, με την οποία αποκλείει τους Δικηγορικούς Συλλόγους από το να εκφέρουν γνώμη στη λειτουργία του θεσμού της επιθεώρησης των δικαστηρίων.

Χτες, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το Προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την επιθεώρηση των δικαστηρίων, με την οποία οι Δικηγορικοί Σύλλογοι θα εκφέρουν γνώμη για τους επιθεωρούμενους δικαστές, μοναχά στην περίπτωση που τους ζητηθεί. Να σημειωθεί ότι αρχικά το νομοσχέδιο προέβλεπε ότι οι κατά τόπους Δικηγορικοί Σύλλογοι θα εξέφραζαν την άποψή τους για τους επιθεωρούμενους δικαστές. Τα μέλη του Προεδρείου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων χαρακτήρισαν την τροπολογία απαράδεκτη, εξευτελιστική και υποτιμητική για τη Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Παξινός κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) ουσιαστικά δε θέλουν κάθαρση στη Δικαιοσύνη και πως τη θέλουν στεγανοποιημένη, ενώ για το Προεδρείο της ΕΔΕ είπε ότι ενεργούν «ως εργατοπατέρες περιφερόμενοι σε κομματικά γραφεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ