Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ξεδιάντροπη απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα

Απόπειρα να συκοφαντηθεί συνολικά το εκπαιδευτικό κίνημα και να χαρακτηριστεί η απεργία δασκάλων και καθηγητών παράνομη και καταχρηστική έγινε χτες, με προκάλυμμα έναν δήθεν «αγανακτισμένο» πατέρα μαθήτριας του 1ου Ενιαίου Λυκείου Πεύκης, ο οποίος άσκησε δίωξη κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), παρά το γεγονός ότι στο λύκειο όπου φοιτά η κόρη του κατάληψη κάνουν οι ίδιοι οι μαθητές και, βεβαίως, καμία σχέση με τα Λύκεια δεν έχει η ΔΟΕ που καλύπτει τα Δημοτικά. Παρά το αβάσιμο της αίτησης, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχτηκε να τη δικάσει και η απόφασή του αναμένεται να εκδοθεί σήμερα.

Ο «αγανακτισμένος» πατέρας, Στ. Τσίπας, και οι συνήγοροί του ισχυρίστηκαν ότι η μαθήτρια «έχει υποστεί ζημία», επειδή είναι τα σχολεία 6 βδομάδες κλειστά, παρά το γεγονός ότι η ΟΛΜΕ διεξάγει απεργία για μόλις δέκα μέρες. Αποδείχτηκαν δε «βασιλικότεροι του βασιλέως» και πολύ άξιοι «εκπρόσωποι της κυβέρνησης», καλλιεργώντας τον πανικό για τα μαθήματα που χάνονται και για το προβάδισμα που έχουν τα παιδιά που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, ενώ εκφράστηκε η «απορία», πώς είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικοί να έχουν τέτοια αιτήματα από τη στιγμή που «η οικονομία μας δεν αντέχει».

Καταθέτοντας ως μάρτυρας από την πλευρά της ΟΛΜΕ, ο Δ. Κωσταράκος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, ξεκαθάρισε, αφ' ενός ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν αντιπαρατίθεται με κανένα άλλο δικαίωμα και αφ' ετέρου ότι οι καταλήψεις αποφασίζονται από τα συλλογικά όργανα των μαθητών. Πρόσθεσε ότι από το 1997 έχουν να κάνουν απεργία μεγάλης διάρκειας, ενώ και τότε είχαν τα ίδια αιτήματα τα οποία παραμένουν ανικανοποίητα. Είπε, ακόμα, ότι ο πρωθυπουργός δε δεσμεύτηκε για τίποτα, κι ότι αποτελεί όφελος για τους μαθητές να βλέπουν τους δασκάλους τους να αγωνίζονται για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Ο Π. Μπαμπούρας, γγ της ΔΟΕ, τόνισε ότι η πλειοψηφία των γονιών είναι στο πλάι των εκπαιδευτικών και πως ο αγώνας για αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας έχει αγκαλιαστεί από όλους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ