Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Πήραν τη θέση τους στην αγωνιστική αλυσίδα

Εκατοντάδες μαθητές, που τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη, σε Λαμία και Χαλκίδα, πήραν μέρος σε μαζικές, μαχητικές, γεμάτες νεανικό ενθουσιασμό και πάθος συγκεντρώσεις - στην πλατεία Ελευθερίας (συμβολικός ο τόπος συγκέντρωσης) στην πρωτεύουσα της Ρούμελης και στα φανάρια της Νεάπολης στην πόλη του Ευρίπου (κατά Γ. Σκαρίμπα) - που εξελίχτηκαν σε δυναμικά συλλαλητήρια στους δρόμους των δύο πρωτευουσών.

Μαζί τους απεργοί δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς οι οποίοι υποφέρουν από τη «δημόσια» και «δωρεάν» Παιδεία που προσφέρουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δίπλα τους εργαζόμενοι, γονείς οι περισσότεροι που ξημεροβραδιάζονται στη δουλιά για να τα βγάλουν πέρα οικονομικά, «για να γίνουν τα παιδιά τους χρήσιμοι στην κοινωνία», όπως μας λέει ένας απ' αυτούς. Συμπαραστάτης στους αγώνες τους στέκονται εργατικά ταξικά σωματεία, συνδικαλιστές και το ΠΑΜΕ.

Στην Εύβοια έχουν φτάσει τα 19 Γυμνάσια, Ε.Λ. και ΕΠ.ΑΛ. Στη Φθιώτιδα είναι 33, στη Βοιωτία 12 και 1 στη Φωκίδα. Συνολικά 65 σχολεία.

Στην Κρήτη

Με μαζικά και δυναμικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο απάντησαν χτες το πρωί δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, μαθητές και φοιτητές από την Κρήτη, στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης της Παιδείας. Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση έγινε στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας. Από νωρίς στο χώρο άρχισαν να συγκεντρώνονται οι εκπαιδευτικοί και λίγη ώρα αργότερα μαθητές από τα σχολεία του Ηρακλείου, που στην πλειοψηφία τους τελούν υπό κατάληψη, καθώς και γονείς. Στα Χανιά η συγκέντρωση έγινε στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και ακολούθησε πορεία μέσα στην πόλη. Στο Ρέθυμνο η συγκέντρωση έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο. Συλλαλητήριο για την Παιδεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 το πρωί και στην Ιεράπετρα Λασιθίου στην κεντρική πλατεία της πόλης, μετά από κάλεσμα της Ενωσης Γονέων, των μαθητών και της ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ