Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Μαζί δάσκαλοι, μαθητές, εργάτες

Δυναμικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, γεμάτα αγωνιστικό παλμό και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα Γιάννενα, στο Αγρίνιο, στην Κέρκυρα, στην Ηγουμενίτσα και στο Μεσολόγγι κατέβηκαν χτες το πρωί στους δρόμους διεκδικώντας αναβαθμισμένη και ουσιαστική δημόσια και δωρεάν Παιδεία ενάντια στην πολιτική παραπέρα υποβάθμισης, απαξίωσης και εντεινόμενης εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης.

Στα Γιάννενα, στον αγώνα για ουσιαστική μόρφωση οι μαθητές έδωσαν για άλλη μια φορά δυναμικό «παρών». Με ζωντάνια και ενθουσιασμό αντάμωσαν με τους φοιτητές στην Ακαδημία, οι οποίοι έδωσαν το δικό τους στίγμα στη χτεσινή κινητοποίηση. Πορευόμενοι από κοινού με τους απεργούς δασκάλους και καθηγητές διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο Αγρίνιο στην πλατεία Δημοκρατίας οι μαθητές ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του πανελλαδικού συντονιστικού και πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης. Με το Εργατικό Κέντρο να εκφράζει την έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα των μαθητών, κηρύσσοντας 2ωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στην κινητοποίηση, αναδεικνύοντας παράλληλα την προοπτική ο αγώνας για την Παιδεία να αποτελέσει υπόθεση του συνόλου των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης.

Στην Ηγουμενίτσα το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε στον ΟΤΕ με μαθητές, σπουδαστές του ΤΕΙ να διαμηνύουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης την ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω σε ότι πλήττει και υπονομεύει το μέλλον τους. Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία από την ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και από το Σωματείο Οικοδόμων αποτυπώνοντας τη δυναμική της κοινής συμπόρευσης των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών με τα παιδιά τους, στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς. Αντίστοιχα δυναμικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Κέρκυρα και στο Μεσολόγγι με τους μαθητές να κερδίζουν τις εντυπώσεις με τη δυναμική τους παρουσία και τον αγωνιστικό τους ενθουσιασμό.

Στην Πελοπόννησο

Δυναμικό «παρών» στους δρόμους του αγώνα έδωσαν χτες, για μια ακόμη φορά, χιλιάδες μαθητές και φοιτητές σε Πάτρα, Καλαμάτα, Κόρινθο, Πύργο και Ναύπλιο. Στην Πάτρα, με προμετωπίδα το πανό του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας και την απαίτηση «Θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε να ζήσουμε. Οχι στο σχολείο που μας στραβώνει, αντί να μας μορφώνει», εκατοντάδες μαθητές από τα 30 και πλέον σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη και φοιτητές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με πολλές στάσεις. «Ακούστε καλά τι λένε οι μαθητές, έξω απ' τα σχολεία οι πολυεθνικές» και «Δώστε λεφτά για την Παιδεία πουλήστε κανά πύραυλο να πάρουμε βιβλία» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν. Επίσης, μαζικές πορείες έγιναν στην Καλαμάτα, στην Κόρινθο και στον Πύργο, ενώ στο Ναύπλιο οι μαθητές έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο της πόλης για μια ώρα περίπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ