Σάββατο 15 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί... διαλόγου

ΑΥΤΟ ΤΟ... διαλλακτικό πνεύμα που διακατέχει την κυβέρνηση είναι πραγματικά... άλλο πράγμα! Για πότε εμφανίστηκαν αυτές οι προτάσεις Γιαννίτση (βλέπε προτάσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης), για πότε συζητήθηκαν στην Κυβερνητική Επιτροπή και για πότε τις προωθούν είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο!

Οχι πώς μας εκπλήσσει βέβαια και φυσικά πολύ περισσότερο δε μας φαίνεται παράξενη η επιλογή του χρόνου, δηλαδή η περίοδος των διακοπών. Είναι πάγιο πια την τελευταία 20ετία πως τα αντεργατικά σχέδια τέτοιο καιρό περνάνε.

Τώρα, εδώ που τα λέμε βέβαια, έχει μια στοιχειώδη αυτογνωσία η κυβέρνηση! Διότι τι να θέσει σε διάλογο με τους εργαζόμενους; Την κατάργηση του 8ωρου; Την επέκταση της μερικής απασχόλησης; Τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος; Αυτά... ούτε για πρόταση συζήτησης δεν είναι.

Πάντως, ο υπουργός μίλησε για... διάλογο και για την ανάγκη... κοινωνικής συναίνεσης. Θα καλέσει, δηλαδή, τον... συνάδελφό του στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρο της ΓΣΕΕ, να συναποφασίσουν την έκταση των παραπάνω μέτρων.

Για παράδειγμα, πόσο... θα καταργηθεί το 8ωρο, 30%, 50% ή ακόμη περισσότερο... Πόσο... θα γενικευτεί η μερική απασχόληση... Μέχρι και στους συνταξιούχους και τα μωρά ή θα εξαιρεθούν τα τελευταία...

Η υπόθεση θυμίζει τον ασθενή που πέθανε την ώρα της επέμβασης και οι γιατροί ψάχνουν να βρουν... πόσο σταμάτησαν οι χτύποι της καρδιάς...

Γιατροί τόσο ανίδεοι, βέβαια, δεν υπάρχουν. Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, υπάρχουν οπαδοί του τέτοιου διαλόγου...

Και κάτι άλλο. Να υποθέσουμε, αλήθεια, ότι το πακέτο των μέτρων υπήρχε προ ολίγων μηνών στην προεκλογική ατζέντα της κυβέρνησης; Αν υπήρχε... δεν το θυμόμαστε. Φαίνεται ότι τα... καλά, μας τα κρατάγανε για έκπληξη.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, την ίδια περίοδο διάλεξε η κυβέρνηση για να ξεκινήσει την καταβολή του... βοηθήματος των 10 χιλιάδων δραχμών στους συνταξιούχους του ΙΚΑ. Λέτε να πιστεύει ότι αυτό θα την εξιλεώσει;

Και μην επαναπαύεστε... Η κυβέρνηση έχει κι άλλους υπουργούς και το καλοκαίρι είναι μπροστά μας ακόμη. Για παράδειγμα, ακούγονται διάφορα για τον τομέα της υγείας...

ΔΗΛΑΔΗ, σύμφωνα με όσα είχε πει η Βάσω Παπανδρέου, ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε ετοιμότητα τις τελευταίες μέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών για τον κίνδυνο των πυρκαγιών; Σκέψου να μην ήταν, δηλαδή...! Πάντως, η Ελλάδα κάηκε από άκρη σε άκρη.

Τώρα, βέβαια, που αρχίζει και φυσάει λίγο παραπάνω και η ΕΜΥ προβλέπει ισχυρούς βόρειους ανέμους, μάλλον ανανεώνεται το οπλοστάσιο του Ρέππα, που θα έχει να λέει τώρα για αντίξοες καιρικές συνθήκες... εις διπλούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ