Τρίτη 31 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Μονοξείδιο του άνθρακα σκότωσε τα δυο παιδιά

Σε ολοκλήρωση των διαδικασιών της προκαταρκτικής εξέτασης και των πορισμάτων για το σχηματισμό δικογραφίας, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και να ασκηθούν ποινικές διώξεις και να αναδειχτούν τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τα δυο ανήλικα παιδιά βρετανικής καταγωγής την περασμένη Πέμπτη σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας, βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες και εμπειρογνώμονες.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της τοξικολογικής έρευνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο θάνατος των δυο άτυχων παιδιών προήλθε από εισπνοή μεγάλων ποσοτήτων μονοξειδίου του άνθρακα. Ωστόσο, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα και δεύτερης τοξικολογικής εξέτασης. Ενώ, φως στην υπόθεση σχετικά με το λόγο και τον τρόπο που έγινε η διαρροή του μονοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ενδέχεται να δώσει και η έκθεση ομάδας πραγματογνωμόνων που έχει συσταθεί από μηχανολόγους.

Ο πατέρας των δυο άτυχων παιδιών, καθώς και η σύντροφός του, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας, έχουν βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Την άποψη ότι το περιστατικό της Κέρκυρας είναι μεμονωμένο, εκφράζει ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών Ταξιδιωτικών Γραφείων. Ο Σύνδεσμος αναφέρει πως το περιστατικό αυτό δεν πρέπει να χαρακτηρίσει το σύνολο του κλάδου του τουρισμού της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ