Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργούν σήμερα στην ΕΡΤ

Σε 24ωρη απεργία - η οποία ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί σήμερα Τετάρτη τα μεσάνυχτα - προχωρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Εξώδικα για την απεργία έχουν στείλει στην ΕΡΤ οι ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ και ΕΣΠΗΤ. Παράλληλα, χτες έληξαν οι συμβάσεις 150 περίπου συμβασιούχων - ομήρων στην ΕΡΤ, ενώ συζητήθηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των συμβασιούχων που απολύθηκαν τον Ιούνη.

Η απόφαση για την πραγματοποίηση αυτής της απεργίας, που πήραν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες των Ενώσεων, αποτελεί στην ουσία «κεραυνός εν αιθρία». Γίνεται τη στιγμή που οι συμβάσεις για τους 150 περίπου εργαζόμενους έχουν ήδη λήξει. Συγχρόνως επέλεξαν τη σημερινή μέρα με «πρόσχημα» την άσκηση πίεσης στην ΕΡΤ για τη μετάδοση των δύο αγώνων του «Τσάμπιον Λινγκ», αλλά στην πορεία έδωσαν άδεια εξαίρεσης από την απεργία στους δημοσιογράφους που θα μεταδώσουν τους αγώνες. Να σημειωθεί ότι μέχρι και χτες το βράδυ το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν είχε εκδώσει ανακοίνωση για την απεργία.

Στο μεταξύ χτες συζητήθηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι που οι συμβάσεις τους έληξαν τον Ιούνη. Η συζήτηση των αιτήσεων πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε δύο αίθουσες δικαστηρίου, όπου στη μία η πρόεδρος αποφάσισε να ισχύει η προσωρινή διαταγή ως την τελική έκδοση της απόφασης, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί σήμερα μετά την απόρριψη της αίτησης για εξαίρεση της προέδρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ