Σάββατο 15 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ
Σοβαρά τα προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης

Μέτρα ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και Σπ. Στριφτάρης

Μέτρα για να λυθούν τα σοβαρότατα προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης στο νομό Αχαϊας ζητούν με Ερώτηση που απευθύνουν στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Σπύρος Στριφτάρης.

Αίτημα πολλών κοινωνικών φορέων του Ν. Αχαΐας εδώ και 25 περίπου χρόνια - σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - είναι η Διευθέτηση των Υδάτινων Πόρων. Και τούτο γιατί ενώ ο Ν. Αχαΐας είναι 3ος ή 4ος πανελλαδικά από πλευράς ποσοτήτων νερού - σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών προ ετών του ΙΓΜΕ - εν τούτοις αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα τόσο ύδρευσης όσο - και κυρίως - άρδευσης γεωργικών περιοχών με αποτέλεσμα σημαντική αρνητική επίδραση στην αγροτική παραγωγή.

Τα τελευταία χρόνια - αναφέρουν - έρχεται και επανέρχεται, ιδιαίτερα προεκλογικά το έργο «Φράγμα Πείρου - Παραπείρου» με επανειλημμένες αποφάσεις και δεσμεύσεις, που δεν υλοποιήθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι επιλέγεται - αν και όταν πραγματοποιηθεί - η «εύκολη» λύση του φράγματος, με μοναδικό στόχο την υδροδότηση της Πάτρας και της ΒΙΠΕ. Αυτό όμως θα ήταν και η χαριστική βολή για τους αγρότες της περιοχής.

«Υδρογεωλογικές μελέτες που έχουν γίνει με πρωτοβουλία του ΚΤΑΔΑ αποδεικνύουν ότι η μοναδική, αποτελεσματική λύση είναι οι λιμνοδεξαμενές που εγγυώνται επαρκή υδροδότηση και άρδευση ολόκληρης της περιοχής του Πείρου», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ που απευθύνουν στους υπουργούς τα εξής καίρια ερωτήματα:

  • Γιατί δεν έχει ενταχθεί μέχρι τώρα σε κανένα πρόγραμμα, έστω και αυτό το επιμέρους αλλά σημαντικό έργο του ποταμού Πείρου;
  • Σκέφτεται η κυβέρνηση, μετά την άρνηση της ΕΕ, να προγραμματίσει και χρηματοδοτήσει το έργο από τον κρατικό προϋπολογισμό;
  • Ποια είναι τα άμεσα μέτρα που θα παρθούν για τη λύση του προβλήματος;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ