Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ «ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ»
Κυβερνητικά διαπιστευτήρια στους εφοπλιστές

Η τροπολογία - απόδειξη των αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής στη ναυτιλία, που ορίζει την παράταση συμβάσεων με πλοιοκτήτες για τις άγονες γραμμές, συζητήθηκε χτες στη Βουλή. Η τροπολογία «πέρασε» με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών, ενώ εκ μέρους του ΚΚΕ καταγγέλθηκε η πολιτική της συμπόρευσης με τα εφοπλιστικά συμφέροντα.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της τροπολογίας, ο εισηγητής του ΚΚΕ, Τάκης Τσιόγκας, σημείωσε: «Κάνετε και εσείς και οι προηγούμενοι ό,τι σας λένε οι εφοπλιστές, να δένουν τα καράβια όποτε θέλουν, να τα λύνουν επίσης όποτε θέλουν, να αυξάνουν τα εισιτήρια, να απολύουν όποτε θέλουν, να εγκαταλείπονται στο έλεος οι νησιώτες και να επιστρατεύετε όποτε θέλετε τους ναυτεργάτες. Διαφωνούμε». Οσον αφορά τις διατάξεις της τροπολογίας που αφορούν στην εκπαίδευση των αστυνομικών, ο Τ. Τσιόγκας σημείωσε ότι «δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης να παίξει ενεργητικό ρόλο στην οργάνωση της εκπαίδευσης και λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας στη γύρω περιοχή, με στόχο την καταστολή των λαϊκών κινημάτων».

Αιτιολογώντας την τροπολογία ο Μ. Κεφαλογιάννης και επικαλούμενος δήθεν το συμφέρον των νησιωτών, σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα με το ίδιο κόμιστρο να γίνεται επέκταση της σύμβασης», ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την άμεση έναρξη νέων διαγωνισμών, σε περίπτωση αθέτησης της σύμβασης από τον εφοπλιστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ