Σάββατο 15 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Παραλίες σε χέρια κερδοσκόπων

Στον Πειραιά μετά τους ελεύθερους χώρους, που δίνονται βορά στην ιδιωτική κερδοσκοπία, σειρά έχουν οι παραλίες.

Οπως καταγγέλθηκε από τον επικεφαλής της Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση» Παναγιώτη Σαλπέα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επιχειρηματίας που νοικιάζοντας 12 τετραγωνικά στην πλαζ Βοτσαλάκια για καντίνα έχει καταλάβει πολύ μεγαλύτερο χώρο, «αναβαθμίζοντας» την καντίνα σε νυκτερινό κέντρο, τώρα χρησιμοποιεί το χώρο που έχει αφήσει ελεύθερο για πάρκιν των αυτοκινήτων των πελατών του. Το θράσος του, μάλιστα, με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής είναι τόσο που μοιράζει και διαφημιστικά φυλλάδια, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως το κατάστημά του διαθέτει για τους θαμώνες και δωρεάν χώρους στάθμευσης.

Το παράδειγμα του επιχειρηματία στην πλαζ Βοτσαλάκια έχει αντιγράψει και ο συνάδελφός του, που έχει κατάστημα πάνω από την πλαζ της Φρεαττύδας, ο οποίος έχει μετατρέψει την πλαζ σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Στη Φρεαττύδα, επίσης, άλλος «επιχειρηματίας» κόβει δέντρα για να επεκτείνει τους χώρους που τοποθετεί τα τραπεζοκαθίσματα του μαγαζιού του, ενώ τρίτος, αδιαφορώντας ακόμα και για την ασφάλεια των ανύποπτων πελατών του, έχει βάλει τραπέζια μέχρι και στην άκρη του γκρεμού, όπου η θέα μεν είναι υπέροχη, αλλά υπάρχει άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης του εδάφους, κίνδυνος που πολλαπλασιάζεται σε κάποιο σεισμό.

Ολα αυτά τα γνωρίζει ο δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης, αλλά επιδεικνύει τουλάχιστον εγκληματική ολιγωρία. Για μεν τον άμεσο κίνδυνο κάποιοι να βρεθούν στο κενό, είπε πως έδωσε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία να γνωματεύσει, για την καταστροφή της πλαζ στη Φρεαττύδα υποστήριξε πως ευθύνονται οι Αλβανοί και οι Ρουμάνοι, ενώ για τη νέα κατάληψη χώρου στην πλαζ Βοτσαλάκια απλώς δεν απάντησε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμότητα για την προστασία της Ζέας (2004-06-26 00:00:00.0)
Στα χνάρια της Αθήνας: Οπου πράσινο να γίνει μπετόν! (2000-07-27 00:00:00.0)
Μέτρα για τα πολυκαταστήματα τροφίμων (1998-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ