Σάββατο 15 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δελτίο πυρκαγιών

Εφτά πυρκαγιές μαίνονταν χτες το απόγευμα σε ολόκληρη τη χώρα. Στο Κιάτο Κορινθίας η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη από τις 12 Ιουλίου και είχε επεκταθεί στις περιοχές Οροπέδιο Ευροσίνης, Σαραντάπηχο, Τρίκαλα, Σούλι, Παναρίτης. Στον τόπο επιχειρούσαν 250 πυροσβέστες με 30 οχήματα, τέσσερα αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο.

Στην Ακράτα Αχαΐας, στο χωριό Νιαμάτα και το φαράγγι του Βουραϊκού η φωτιά κατέστρεφε τα πάντα στο πέρασμά της. Τη μάχη της κατάσβεσης έδιναν 200 πυροσβέστες με 30 οχήματα, δυο αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Στη Λάιστα Κονίτσης η πυρκαγιά κατέτρωγε τα δάση της περιοχής από την περασμένη Πέμπτη. Στον τόπο επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων.

Στο Ανήλιο Μετσόβου η φωτιά μαινόταν από προχτές. Οι 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, πεζοπόρο τμήμα δέκα ατόμων και ένα ελικόπτερο προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες.

Φωτιά ξέσπασε χτες στο χωριό Σερνικάκη - θέση Πόρτες στη Φωκίδα. Στην περιοχή είχαν σπεύσει 25 πυροσβέστες με δυο οχήματα.

Οι φωτιές μαίνονταν στη Συκή και Αργαλαστή Μαγνησίας. Στην πρώτη περίπτωση επιχειρούσαν 50 πυροσβέστες με 13 οχήματα και τρία αεροπλάνα. Στη δεύτερη περίπτωση δέκα πυροσβέστες με τρία οχήματα και δυο αεροπλάνα.

Ελέγχονταν οι πυρκαγιές στον Ασβέστη Μακρακώμης, στη Σαμαρίνα Γρεβενών, στα χωριά Ελατα, Ποταμός, Αγ. Ειρήνη Χίου, στον Τολωφώνα Φωκίδας, στα χωριά Αυλάκια - Χρυσή Αμμουδιά - Ακρωτήριο - Κέφαλος της Θάσου, στην Αλφειούσα Ηλείας, στο χωριό Παλιά Καβάλας και στα χωριά Αγιόκαμπος, Βελίκα της Λάρισας.

Με ανακοίνωσή του το ΥΕΘΑ αναφέρει ότι έχουν διατεθεί 26.814 άτομα από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο των πυρκαγιών που καίνε τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, καθώς και στον τομέα της πρόληψης.

Στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο λειτουργούν 63 περίπολα και 70 φυλάκια με 8.537 άτομα, στη Θεσσαλία 37 περίπολα με 1.514 άτομα, στη Δυτ. Μακεδονία 86 περίπολα και 1.732 άτομα, στην Κεντρική και Ανατ. Μακεδονία 106 περίπολα και 4.171 άτομα, στη Θράκη 82 περίπολα με 4.618 άτομα και στα νησιά του Αιγαίου 70 περίπολα με 4.825 άτομα. Επίσης τρία σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού.

Χτες έφτασαν στη χώρα μας δυο ελικόπτερα με μεταγωγικό αεροσκάφος και 30 άτομα από το Ισραήλ, όπως και τέσσερα αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο από την Τσεχία, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων από την Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ