Σάββατο 15 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Οι ... «καρέκλες» αιτία εσωκομματικών συγκρούσεων

Από μέρα σε μέρα, μετατίθεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, αφού τελικά αποδεικνύεται πολύ δύσκολο να μοιραστούν οι «καρέκλες» μεταξύ των τάσεων. Εκτός απροόπτου, η ΠΓ θα συνεδριάσει σήμερα Σάββατο και θα επικυρώσει τις αποφάσεις για την κατανομή των θέσεων -κλειδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κώλυμα αρχίζει και τελειώνει στο ποιος θα αναλάβει τη θέση του υπευθύνου του Γραφείου Τύπου, θέση που διεκδικείται από το «αριστερό ρεύμα» για τον Ν. Βούτση και από τους «προεδρικούς» για τον Στ. Πιτσιόρλα. Το «ρεύμα» θεωρεί πως δικαιούται τη θέση ως πλειοψηφούσα τάση. Από την άλλη, οι «προεδρικοί» έχουν στο πλευρό τους τον Ν. Κωνσταντόπουλο, που επιθυμεί σ' αυτό το νευραλγικό πόστο έναν άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του και ο Στ. Πιτσιόρλας ήταν και παραμένει το «δεξί του χέρι».

Ολα δείχνουν ότι, τελικά, την ευθύνη του Γραφείου Τύπου θα αναλάβουν οι «προεδρικοί» με τη βοήθεια και του προέδρου του κόμματος, ενώ στο «ρεύμα» πιθανόν να δοθεί η θέση του συντονιστή της Πολιτικής Γραμματείας, για την οποία καταδεικνύεται ως καταλληλότερος ο Ν. Χουντής. Σχεδόν σίγουρη θεωρείται και η ανάληψη από τον Δ. Παπαδημούλη του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Αν τελικά η μοιρασιά γίνει κατ' αυτόν τον τρόπο, τότε το «ρεύμα» θα αισθάνεται «ριγμένο». Αφ' ενός, γιατί η πλειοψηφία που διαθέτει σε επίπεδο ΚΠΕ δεν εκφράστηκε και στο επίπεδο της Πολιτικής Γραμματείας και, αφ' ετέρου, γιατί δε θα καταφέρει να αποσπάσει τις θέσεις που επιθυμεί και που εκτιμά ότι δικαιωματικά του ανήκουν.

Οι απόψεις για το τι μέλλει γενέσθαι, αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως παραπάνω, διίστανται. Κάποιοι επιμένουν ότι η αντίδραση του «ρεύματος» θα εκφραστεί με την αξιοποίηση της πλειοψηφίας του στην ΚΠΕ για να λαμβάνει τις αποφάσεις που θέλει, δυσκολεύοντας το έργο της ΠΓ. Κάποιοι άλλοι όμως τονίζουν ότι το «ρεύμα» δεν έχει καμία διάθεση σύγκρουσης και ότι θα συνεχίσει να κινείται στα πλαίσια της συναίνεσης, επιδιώκοντας την αναβάθμιση του ρόλου του, παράλληλα με την αναβάθμιση του ρόλου του ΣΥΝ στο πολιτικό σκηνικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ