Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι από τα δύο;

«Το '93 η ανεργία από 3% ανέβηκε στο 10% και έκτοτε έχει μείνει στάσιμη».

Ποιος το είπε αυτό και γιατί;

Θα φανεί ίσως παράξενο, αλλά είναι αληθινό. Η παραπάνω θέση - εκτίμηση, για την ανεργία που σε όλη τη δεκαετία του '90 καλπάζει στα ύψη και διαμορφώνεται συνεχώς και σε νέα επίπεδα - ρεκόρ, ανήκει στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτη. Και τη διατύπωσε δημόσια στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε προχτές στους Ελληνες και ξένους ανταποκριτές, παρουσία στελεχών της κυβέρνησης και επίλεκτων στελεχών κρατικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Με τη θέση αυτή, στην ουσία ο κύριος πρωθυπουργός, επιχειρώντας να εξωραΐσει τόσο την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Μάαστριχτ, μας είπε λίγο ως πολύ πως η ανεργία αυξανόταν μέχρι τον Οκτώβρη του 1993, που τη χώρα κυβερνούσε η ΝΔ, ενώ μετά το '93 που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ η ανεργία παρέμεινε στάσιμη...

Πρόκειται στην ουσία για μια αυθαίρετη άποψη, που προκαλεί τους πάνω από 500.000 ανέργους και την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών (καθώς σε κάθε οικογένεια υπάρχει και ένας άνεργος).

Δύο τινά συμβαίνουν. Είτε ότι ο Κ. Σημίτης πιάστηκε αδιάβαστος και δεν ξέρει τι γίνεται με την ανεργία, είτε είπε συνειδητά, και μάλιστα δημόσια, ένα χονδροειδέστατο ψέμα.

Ας διαλέξει ο ίδιος τι από τα δύο συνέβη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ