Σάββατο 4 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Εφυγε» πρόωρα ο σ. Γεράσιμος Κολαϊτης

Ο σ. Γεράσιμος Κολαϊτης
Ο σ. Γεράσιμος Κολαϊτης
Πρόωρα έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Γεράσιμος Κολαϊτης, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Η κηδεία του έγινε την Πέμπτη 2 Νοέμβρη στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Εκ μέρους του ΚΚΕ και των συντρόφων του στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τον Γεράσιμο αποχαιρέτησαν ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, ο Γ. Μανουσογιαννάκης, Γραμματέας της ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ και πρόεδρος του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ο οποίος τον αποχαιρέτησε εκ μέρους των ναυτεργατών, όπως και αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ.

Ο σύντροφος Γεράσιμος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1951. Από μικρός βρέθηκε στα μηχανοστάσια των καραβιών, όπου και ανέπτυξε πλούσια και πρωτοπόρα συνδικαλιστική δράση μέσα από την Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ και τη Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση. Αναδείχτηκε σε στέλεχος της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ. Αποφασιστική ήταν η συμβολή του στην ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, κύρια στους θερμαστολαδάδες, όπου διατέλεσε ταμίας στην πρώτη ταξική διοίκηση του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», όταν το 1985 οι θερμαστολαδάδες και πρακτικοί Μηχανικοί απομάκρυναν τους εφοπλιστόδουλους χουντικούς από τη διοίκηση του σωματείου και το έβαλαν στην ταξική ρότα, όπου συνεχίζει αταλάντευτα μέχρι σήμερα.

Ο σύντροφος Γεράσιμος μέχρι την τελευταία στιγμή της σύντομης ζωής του συνέχισε να παλεύει μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Οι σύντροφοι ναυτεργάτες που τον γνώρισαν και ιδιαίτερα οι θερμαστολαδάδες θα θυμούνται το σύντροφο Γεράσιμο σαν ένα συνεπή, μαχητικό και ανιδιοτελή αγωνιστή. Η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ