Σάββατο 4 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Εγκληματικές ελλείψεις μέτρων ασφάλειας στα ξενοδοχεία

Τις τεράστιες ελλείψεις στο πλαίσιο λειτουργίας και ασφάλειας των ξενοδοχείων, ανέδειξε το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε πρόσφατα στο ξενοδοχείο «Corcyra Beach» στην Κέρκυρα. Ενα πλαίσιο από το οποίο απουσιάζει ο ουσιαστικός κρατικός έλεγχος, καθώς όλα επαφίονται στις διάφορες ιδιωτικές εταιρείες που λειτουργούν με ανταγωνιστικά και επιχειρηματικά κριτήρια. Αυτό αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Τουριστικής Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Αντώνης Σκυλλάκος.

Οι δυο βουλευτές τονίζουν ότι είναι φανερό πως η περίπτωση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου δεν είναι μοναδική. Το ερώτημα είναι πόσοι από τους καυστήρες υγραερίου, που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της Κέρκυρας, αλλά και αλλού, λειτουργούν με βάση τις αναγκαίες συνθήκες ασφαλείας και πόσοι έχουν ελεγχθεί από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για το αν πληρούν αυτές τις συνθήκες.

«Οι ελλιπείς έλεγχοι, συνεχίζει η Ερώτηση, η ανυπαρξία κανόνων και πλαισίων λειτουργίας και ασφάλειας των ξενοδοχείων, η μειωμένη οργανική σύνθεση των ξενοδοχείων, η υπερεντατικοποίηση της εργασίας, οι απαράδεκτες μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, είναι αποτέλεσμα της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας του μεγάλου κεφαλαίου με στόχο τη μεγιστοποίηση με κάθε τρόπο των κερδών τους που στηρίζουν με την πολιτική τους οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: «Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων και διαμονής των τουριστών; Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα των εργαζόμενων στην εργασία και να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα "σπασμένα";».

Εξι διώκονται ποινικά

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη σε έξι άτομα για ανθρωποκτονία από αμέλεια και κατά συρροή, σωματικές βλάβες και παραβίαση των κανόνων οικοδομικής άδειας άσκησε ο εισαγγελέας Κέρκυρας μετά από την ολοκλήρωση του πορίσματος των ερευνών (το οποίο παρέδωσε χτες το πρωί η Αστυνομική Διεύθυνση) για το θάνατο των δυο ανήλικων παιδιών στο ξενοδοχείο της Κέρκυρας. Οι κατηγορίες αφορούν τον διευθυντή και τον συντηρητή του ξενοδοχείου, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕ LUIS HOTEL, τον υπεύθυνο της εταιρείας εγκαταστάσεων ερ-κοντίσιον, τον υπεύθυνο της εγκατάστασης υγραερίου και τον υπεύθυνο της τουριστικής εταιρείας THOMAS KOYK. Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, με πρωτοβουλία του ταξικού τους σωματείου, πραγματοποίησαν σύσκεψη για να αποτρέψουν οποιοδήποτε κίνδυνο προκύπτει για την εργασία τους από την αναστολή λειτουργίας του ξενοδοχείου. Στο πλαίσιο αυτά αποφάσισαν κινητοποίηση στο ΣΕΠΕ το πρωί της Δευτέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ