Σάββατο 4 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
Σε εξέλιξη συνδικαλιστικές διώξεις

Με πειθαρχικές διώξεις απειλείται ολόκληρη η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), επειδή στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στον αρχηγό του ΛΣ δεν... άρεσαν οι ερωτήσεις που περιέχονταν σε ερωτηματολόγιο που εξέδωσε η συνδικαλιστική οργάνωση προς τα μέλη της! Από προχτές Πέμπτη οι συνδικαλιστές της διοίκησης της Ενωσης άρχισαν να ενημερώνονται και να παίρνουν στα χέρια τους την κλήση για υποβολή έγγραφης απολογίας «εντός τριών ημερών». Η κλήση εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Προσωπικού ΛΣ και μάλιστα με εντολή υπουργού.

Η ευθεία και προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά της συνδικαλιστικής οργάνωσης, που αποτελεί πλήγμα σε βάρος των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών του Λιμενικού Σώματος, φαίνεται ξεκάθαρα και στο κείμενο της κλήσης σε απολογία. Οπως αναφέρεται, «με τις ερωτήσεις του υπό στοιχείου 3 (...) προτρέπονται τα εγγεγραμμένα μέλη της ΠΕΑΛΣ να εκφράσουν γνώμη χωρίς προηγούμενη έγκριση της υπηρεσίας, καθώς και να ασκήσουν κριτική επί διαταγών και υπηρεσιακών ενεργειών της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΝ»! Αυτά κατά την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΝ «αποτελούν πειθαρχικές παραβάσεις προβλεπόμενες και τιμωρούμενες από τις ισχύουσες διατάξεις, διαταγές και συγκεκριμένα το άρθρο 1703 παρ. 3 περ. δ και στ' του ΠΔ 210/1993».

Οσο για το επίμαχο στοιχείο 3 του ερωτηματολογίου αυτό που ρωτάει είναι: «Πόσο ικανοποιημένος/η είσαι από τη διαδικασία λειτουργίας των Συμβουλίων Κρίσεων - Προαγωγών των στελεχών του ΛΣ;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ