Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μεγάλη καταστροφή στα μήλα

Η καταστροφή της παραγωγής μήλων στην Αγιά Λάρισας είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής. Στο κείμενο της Ερώτησης, τονίζεται:

«Σε απόγνωση βρίσκονται οι μηλοπαραγωγοί της Θεσσαλίας, εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη ανεμοθύελλα που έπληξε την περιοχή. Ιδιαίτερα σοβαρές είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή Αγιάς Λάρισας όπου η καταστροφή αγγίζει το 100% της παραγωγής μήλων. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τους αγρότες που ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Είναι αναγκαίο ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στην εκτίμηση των ζημιών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες μηλοπαραγωγοί για το σύνολο της ζημιάς που υπέστησαν».

Καταλήγοντας οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό «τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την εκτίμηση των ζημιών και την άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες για το 100% της ζημιάς που υπέστησαν».

Ζημιές στην Ηλεία

Σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ηλείας προκάλεσε η κακοκαιρία του περασμένου Σαββατοκύριακου. Ο παγετός χτύπησε κυρίως τα κηπευτικά και τα εσπεριδοειδή, με τις μεγαλύτερες ζημιές να εντοπίζονται στις περιοχές της Βουπρασίας, του κάμπου της ευρύτερης περιοχής της Αμαλιάδας καθώς και σε ορισμένες περιοχές των δήμων Σκιλλούντος και Ζαχάρως.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα κηπευτικά, φασολάκια, ντομάτες, κολοκυθάκια, πατάτες, καταστράφηκαν ολοσχερώς. Στα καρποφόρα δέντρα, μεγάλες ζημιές έγιναν σε πορτοκαλιές, μανταρινιές και ελιές καθώς και σε ελαιόδεντρα. Αίτημα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) και των αγροτών είναι να γίνουν άμεσα και δίκαια οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και οι αποζημιώσεις να δοθούν έγκαιρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ