Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ιερές μπίζνες»

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ενέκρινε χτες Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για μια τεραστίων διαστάσεων ιδιωτική τουριστική επένδυση σε έκταση της Μονής Τοπλού Λασιθίου, υπογράφοντας έτσι τη «θανατική καταδίκη» μιας ακόμη προστατευόμενης περιοχής, συνολικής έκτασης 25.000 στρεμμάτων!

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση εκκρεμεί από το 1998, όταν κλείστηκε συμφωνία μεταξύ του Ιδρύματος «Παναγιά Ακρωτηριανή» της Μονής Τοπλού και της εταιρείας «LOYALWARD Ltd» με έδρα το Λονδίνο. Με βάση τη συμφωνία, παραχωρήθηκε από τη Μονή στην ιδιωτική εταιρεία για 40 χρόνια (με δυνατότητα παραχώρησης για άλλα 40 χρόνια) η έκταση των 25.000 στρεμμάτων. Μια έκταση, η οποία, λόγω του φυσικού της κάλλους, περιλήφθηκε στο πρόγραμμα προστασίας «Νατούρα 2000», ενώ γειτονεύει με το μοναδικό φοινικόδασος Βάι και με αρχαιολογικούς χώρους.

Με βάση την Περιβαλλοντική Μελέτη που υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, θα κατασκευαστούν έξι τουριστικά χωριά συνολικής δυναμικότητας 7.000 κλινών. Τρία γήπεδα γκολφ διεθνών προδιαγραφών. Ενα σύγχρονο αθλητικό κέντρο με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. Συνεδριακό Κέντρο με αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων δυναμικότητας 1.200 συνέδρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ