Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Διαβεβαιώσεις για την προώθησή του

Αόριστος εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα προώθησης της διακρατικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα - Ρωσία - Βουλγαρία για την κατασκευή και λειτουργία του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Ο υπουργός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για το ταξίδι του στη Μόσχα και τη Σόφια την περασμένη βδομάδα, που σκοπό είχε να προωθήσει την υπόθεση του αγωγού και ειδικότερα να εξασφαλίσει την υπογραφή της σχετικής διακρατικής συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό είχε συμφωνηθεί άλλωστε και στις συναντήσεις που έγιναν πρόσφατα στην Αθήνα ανάμεσα στους ηγέτες των τριών χωρών. Ωστόσο, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Δ. Σιούφας μίλησε για «τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο συντομότερο χρονικό διάστημα», αν και πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις του «επιβεβαίωσαν τη βούληση και την απόφαση των τριών κυβερνήσεων να προχωρήσουμε στην υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας».

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η Ρωσία θα ελέγχει το 51% του αγωγού και από 24,5% οι άλλες δύο χώρες. Η πληροφορία δεν είναι επιβεβαιωμένη, ωστόσο το θέμα του ελέγχου του αγωγού, που ήταν προαπαιτούμενο από τη ρωσική πλευρά και σημείο αντίθεσης με τη βουλγαρική, φαίνεται ότι ρυθμίστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ