Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Απαίτησαν πανελλαδική κάλυψη προς όφελος του λαού

Την επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Επείγουσα Ιατρική μεθοδεύει η κυβέρνηση

Αποψη από τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας
Αποψη από τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας
Με το σύνθημα «Συσπείρωση και πάλη, μη σκύβεις το κεφάλι», οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ επαναβεβαίωσαν χτες το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας την απόφασή τους να συνεχίσουν ενωμένοι τις κινητοποιήσεις για την πανελλαδική ανάπτυξη του Κέντρου και την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων. Οι εργαζόμενοι έκαναν 24ωρη απεργία και στην πορεία πήραν μέρος και εργαζόμενοι από την επαρχία.

Λίγο πριν, αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία είχαν εισπράξει τις αρνητικές απαντήσεις σε συναντήσεις που είχαν με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υφυπουργό Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο. Μάλιστα, από τις απαντήσεις στο αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ για «άμεση παρέμβαση του υπουργείου για την κατάργηση των παράνομων ασθενοφόρων και της αμφιβόλου προέλευσης άδειάς τους», διαφάνηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να διασφαλίσει και με θεσμικό τρόπο την επιχειρηματική δράση στην Επείγουσα Ιατρική.

Τυπικά, σήμερα, η Επείγουσα Ιατρική καλύπτεται απ' το Δημόσιο και κατ' εξαίρεση - μετά από άδεια του ΕΚΑΒ - από τις ιδιωτικές κλινικές και τα Διαγνωστικά Κέντρα με δικά τους ασθενοφόρα μόνο για τους δικούς τους ασθενείς. Στην πραγματικότητα όμως, έχουν οργανωθεί ιδιωτικοί στόλοι που κάνουν κάθε είδους μεταφορά με πληρωμές απ' τις τσέπες των ασθενών. Ετσι το αίτημα για ανάπτυξη σε πανελλαδική εμβέλεια με το απαραίτητο προσωπικό είχε ως απάντηση ότι εκκρεμεί η υπογραφή της αύξησης του νέου οργανισμού με επιπλέον 1.350 άτομα, ενώ η αύξηση του αύξηση του στόλου με 200 ασθενοφόρα παραπέμφθηκε στο μέλλον. Η ηγεσία του υπουργείου συμφώνησε, χωρίς όμως χρονοδιάγραμμα, να αποκτήσει το ΕΚΑΒ δικά του πτητικά μέσα που θα τα πετά ο στρατός.

Καμιά απάντηση δεν υπήρξε στα οικονομικά αιτήματα που κυρίως ήταν για επιδόματα, με το αίτημα να ενταχθούν στο βασικό μισθό. «Είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόζεται για όλους τους εργαζόμενους», κατάγγειλε μετά τη συνάντηση ο Χρήστος Μπαρκονίκος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με τετράωρες στάσεις εργασίας στις 9 και 10 Νοέμβρη 2006 πρωί και απόγευμα, και τις 24ωρες απεργίες στις 13 και 22 Νοέμβρη 2006.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζήτημα ...τσέπης (2024-05-31 00:00:00.0)
Μοχλός στις συγχωνεύσεις και το ΕΚΑΒ (2011-02-02 00:00:00.0)
Διαφορά στα λόγια (2007-08-29 00:00:00.0)
Δε βλέπει προβλήματα ο υφυπουργός (2003-06-06 00:00:00.0)
Η γύμνια μεταμορφώνεται σε «επείγουσα ανάγκη» (2001-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ