Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΩΝ
Τώρα καταλαμβάνουμε τους δρόμους!
  • Νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 9 Νοέμβρη. Οργανώνουν και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο. Νέα συλλαλητήρια κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού
  • Εκλέγουν τα νέα τους 5μελή και 15μελή
  • Διακόπτουν τις καταλήψεις, συνεχίζουν με μπλόκα στους δρόμους και συναυλίες. Νέες καταλήψεις το Γενάρη

«Είμαστε ήδη νικητές! και συνεχίζουμε... Τώρα είναι καιρός για εκπλήξεις. Είναι καιρός να φτιάξουμε τα ωραιότερα πανό, να γράψουμε τα ωραιότερα συνθήματα, να τραγουδήσουμε τους ωραιότερους στίχους σε όλο το λαό, σε όλο τον κόσμο. Τώρα καταλαμβάνουμε τους δρόμους»!

Αυτό είναι το στίγμα της απόφασης του Πανελλαδικού Συντονιστικού των μαθητών, που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, για να εκτιμήσει τις έως τώρα μαθητικές κινητοποιήσεις και να αποφασίσει για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα των μαθητών. Μαθητές από εκατοντάδες σχολεία της Αθήνας, του Πειραιά, της Αττικής, αλλά και από: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Ηράκλειο Κρήτης, Δωδεκάνησα, Νησιά Ιονίου, Πρέβεζα, Βόλο, Φλώρινα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και άλλες πόλεις, συναντήθηκαν για να ανταλλάξουν αγωνιστική πείρα και να ορίσουν τους επόμενους σταθμούς στη δράση τους.

Τα επόμενα βήματά τους

Πρώτος σταθμός, λοιπόν, θα είναι τα συλλαλητήρια την Πέμπτη 9 Νοέμβρη. Αμέσως μετά, οργανώνουν τις μαθητικές γιορτές και τη συμμετοχή τους στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Συνεχίζουν με μπλόκα στους δρόμους, συναυλίες και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις, δίνουν ραντεβού ξανά στους δρόμους τις μέρες που θα συζητιέται ο προϋπολογισμός, ορίζουν νέα συνάντηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού στις 25 Νοέμβρη και υπόσχονται: «Θα μας ξαναβρούν με καταλήψεις στα σχολεία αν το Γενάρη τολμήσουν να συζητήσουν για την κατάργηση του άρθρου 16».

Το κλίμα ήταν υπέρ της διακοπής των καταλήψεων στην παρούσα φάση, όπως εξήγησαν οι μαθητές «όχι γιατί φοβόμαστε, αλλά γιατί θέλουμε να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για το Γενάρη»!

Από τη συνέντευξη του Συντονιστικού το Σάββατο στην Γκράβα
Από τη συνέντευξη του Συντονιστικού το Σάββατο στην Γκράβα
Οι μαθητές δεν παρέλειψαν να απαντήσουν και στην προσπάθεια συκοφάντησης των αγώνων τους από πολλά ΜΜΕ, που προσπάθησαν και εκεί, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού, να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση στα υποτιθέμενα «έκτροπα». Καταδίκασαν μονολεκτικά τους όποιους «βανδαλισμούς» και επανέφεραν τη συζήτηση στον αγώνα τους. «Εμείς, που μας παρουσιάζουν οι μεγαλοκαναλάρχες ως βάνδαλους, ληστές, βιαστές, θα μιλήσουμε με όλο τον κόσμο, με τους γονείς μας, με όλους τους εργαζόμενους και θα βροντοφωνάξουμε: Είμαστε αγωνιστές. Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει», σημειώνουν στην απόφασή τους οι μαθητές.

«Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους»

Η θετική εμπειρία των γενικών συνελεύσεων στα σχολεία, όπου οι μαθητές αποφασίζουν συλλογικά και δημοκρατικά για τη δράση τους, αποφασίστηκε να συνεχιστεί με επιμονή, κόντρα στις όποιες προσπάθειες τρομοκράτησης από διευθυντές και καθηγητές. «Αν δε σέβονται τα δικαιώματά μας, ξέρουμε το δρόμο. Παίρνουμε μόνοι μας χρόνο και συνεδριάζουμε. Ετσι θα συνεδριάσουμε φέτος για να εκλέξουμε τα 5μελή και 15μελή, με ζωντανή συζήτηση για τα προβλήματα του σχολείου, για τις εξελίξεις στην Παιδεία, για τον αγώνα μας», σημειώνουν στην απόφασή τους που βάζουν στόχο να εκλεγούν όλα τα μαθητικά όργανα μέχρι την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ειδικά μάλιστα για την επέτειο τονίζουν:

«Αρκετά με τις γιορτές - κονσέρβες και τα μνημόσυνα. Εμείς θα αναλάβουμε να ζωντανέψουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στα βήματα των αγωνιστών του Νοέμβρη, από κάθε σχολική γιορτή θα στείλουμε ξανά το μήνυμα: ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Οργανώνουμε με δική μας ευθύνη τη γιορτή του Πολυτεχνείου. Συμμετέχουμε στην πορεία στις 17 Νοέμβρη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα αγωνιστικά ραντεβού των μαθητών (2015-11-17 00:00:00.0)
Επιστολή προς τους μαθητές για την επέτειο του Πολυτεχνείου (2013-11-14 00:00:00.0)
Μαζικοί φορείς ετοιμάζουν τις εκδηλώσεις τους (2005-11-08 00:00:00.0)
Ανοιχτές από το πρωί οι μαρτυρικές πύλες του Πολυτεχνείου (1998-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ