Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Συντονισμένα αγωνιστικά βήματα

«Θα κρατήσουμε ψηλούς τους τόνους, κάθε βδομάδα, κάθε μέρα, με κάθε τρόπο», υπόσχονται και οι φοιτητές, που με νέα δυναμική μπαίνουν στις γενικές συνελεύσεις και πιο μαζικά εκφράζουν αγωνιστικές τους διαθέσεις. Χτες, εκπρόσωποι από 11 φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας που συντονίζουν τη δράση τους, έδωσαν συνέντευξη Τύπου και παρουσίασαν το πολιτικό πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους και τους επόμενους σταθμούς της δράσης τους.

Η πολύμορφη δράση των φοιτητών ξεκίνησε από χτες ακόμα, με τους φοιτητές της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του Πολυτεχνείου να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας απαιτώντας κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, τους φοιτητές του Παντείου να χτίζουν την πόρτα του γραφείου Διασύνδεσης του πανεπιστημίου απαιτώντας «έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές», και τους φοιτητές του Γεωπονικού να κάνουν μαζική εξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους γύρω από το ίδρυμα.

Θυμίζουμε ότι ήδη 18 φοιτητικοί σύλλογοι κι ένας σπουδαστικός έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 9/11, ενώ για σήμερα και αύριο είναι προγραμματισμένες δεκάδες γενικές συνελεύσεις στους συλλόγους τόσο των φοιτητών όσο και των σπουδαστών.

«Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Παλεύουμε μαζί με τους μαθητές, τους εργαζόμενους, τους γονείς, με όλο το λαό για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, τη δουλιά τη ζωή», δήλωσαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων: Πανεπιστημίου Πειραιά, Παντείου, Φυσικού, Βιολογικού, Χημικού, Μαθηματικού, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Γεωπονικού, ΣΕΜΦΕ Πολυτεχνείου, Τοπογράφων Πολυτεχνείου και Τμήματος Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ).

Με ξεκάθαρη εναντίωση στην πολιτική ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και στους στημένους διαλόγους, με απαίτηση για δωρεάν ενιαίες προπτυχιακές σπουδές, για δουλιά με δικαιώματα για όλους, με στόχο να μην κατατεθεί ο νόμος - πλαίσιο και να μη συζητηθεί ούτε ως ενδεχόμενο η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, οι παραπάνω φοιτητικοί σύλλογοι συντονίζουν τη δράση τους και καλούν σε κοινό βηματισμό όλους τους συλλόγους.

Οπως τονίζουν, συντονίζονται «με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, τόσο κατά τόπους, όσο και Πανελλαδικά, με εκλεγμένους - ορισμένους αντιπροσώπους από τις ίδιες τις Γενικές Συνελεύσεις που θα λογοδοτούν σε αυτές. Ανοιχτές σε όλους συντονιστικές επιτροπές σε κάθε σύλλογο που θα απαρτίζονται από εκλεγμένους - ορισμένους αντιπροσώπους από τις Γενικές Συνελεύσεις με ευθύνη να οργανώνουν την υλοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων». Σ' αυτή τη βάση καλούν σε Πανελλαδική Συνάντηση Συντονισμού των συλλόγων την Παρασκευή 10/11 στην Αθήνα και οργανώνουν:

  • «Κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, αποκλεισμούς δρόμων, καταλήψεις και άλλες πρωτοβουλίες.
  • Συσκέψεις των φοιτητικών συλλόγων με εργατικά σωματεία, μαθητές, εκπαιδευτικούς για συντονισμό της δράσης μας ως απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ