Τρίτη 1 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση - συζήτηση για τη Διακυβερνητική

Αύριο Τετάρτη 2 Ιούλη, στις 7.00 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ

Σε ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ για την Ευρώπη μετά το Αμστερνταμ και τη Διακυβερνητική, για το τι αλλάζει στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ποιος κερδίζει και ποιος χάνει και ποιες θα είναι οι συνέπειες για τον ελληνικό λαό, καλεί η ΚΕ του ΚΚΕ στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ (Περισσός), αύριο Τετάρτη 2 Ιούλη και ώρα 7.00 μ.μ..Εισηγητής θα είναι ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ,ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν οι: Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής με θέμα: "Διακυβερνητική και Συνθήκη του Σένγκεν" και Γ. Θεωνάς, ευρωβουλευτής με θέμα: "Αποτελέσματα της Διακυβερνητικής". Οι παραβρισκόμενοι θα έχουν δυνατότητα παρέμβασης, επίσης.

Οπως είναι γνωστό στη διακυβερνητική του Αμστερνταμ με το λεγόμενο Σύμφωνο Σταθερότητας που ψηφίστηκε, επιχειρείται να μονιμοποιηθεί η μονόπλευρη λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων, των λαών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ με το Σύμφωνο Σένγκεν που ενσωματώθηκε στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, προωθείται συμπλήρωση των κατασταλτικών, αντιδημοκρατικών μηχανισμών με τη νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού φακελώματος χωρίς όρια. Κάτι που θέτει σε κίνδυνο ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών με ειδικότερο στόχο να μπουν νέα σοβαρά εμπόδια στη μαζική και συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Τα αποτελέσματα της Διακυβερνητικής στο Αμστερνταμ επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ ότι η λεγόμενη αναθεώρηση του Μάαστριχτ γίνεται σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Παράλληλα το κλίμα ευφορίας και ελπίδων που καλλιεργείται, όπως π.χ. με τα περί "Αριστερού Μάαστριχτ", τις θριαμβολογίες για "νέο σοσιαλιστικό άνεμο που άρχισε να πνέει" ή όσα λέγονται περί "κοινωνικού προσώπου" της Ευρώπης κλπ., διαψεύδονται από τους ίδιους τους εμπνευστές τους και από τα αποτελέσματα της Διακυβερνητικής. Οσα προπαγανδίζονται για, υποτιθέμενες, επιτυχίες ή για "θετικά και σημαντικά βήματα" με την απόφαση της Διακυβερνητικής, δεν έχουν άλλο στόχο παρά "να χρυσώσουν το χάπι" της ακόμα πιο αντιδραστικής πολιτικής που προωθείται και να καλλιεργήσουν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες στους εργαζόμενους ώστε να δυσκολέψουν και εμποδίσουν την κινητοποίησή τους για την απόκρουση του "νέου γύρου" επίθεσης των πολυεθνικών και να αναχαιτίσουν την αμφισβήτηση κατά του Μάαστριχτ.

Η συγκέντρωση - συζήτηση που οργανώνεται στον Περισσό έχει ακριβώς ως στόχο να φωτιστούν όλες οι πλευρές των αποφάσεων της Διακυβερνητικής και να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τα νέα δεσμά που επιχειρούνται με το λεγόμενο Σύμφωνο Σταθερότητας και τη Συμφωνία Σένγκεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ