Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περίεργες... ευαισθησίες

Την ημέρα που συνεδρίασε η Συντονιστική Γραμματεία του "κοινωνικού διαλόγου" και η κυβέρνηση πρότεινε και επίσημα μια σειρά από μέτρα που τσακίζουν το 8ωρο, την πλήρη απασχόληση, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις γενικότερα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εξέφρασαν την... αντίθεσή τους, στα πλαίσια πάντα της λογικής, της προβολής των απόψεων των πλευρών.

Ηταν τέτοιου είδους οι κυβερνητικές προτάσεις που ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας είπε ότι αν η συζήτηση αυτή γινόταν πέντε χρόνια πριν, δε θα είχε ολοκληρωθεί!

Στην ίδια συνεδρίαση οι βιομήχανοι - συνεπικουρούμενοι από τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις - πρόβαλαν τις γνωστές προτάσεις τους, που έχουν στόχο την πιο "ποιοτική" και ολοσχερή απορύθμιση των πάντων. Θέσεις που επανειλημμένα έχουν διατυπώσει, τις έχουν προβάλει από το 1995 ολοκληρωμένα και πιέζουν για την αποδοχή τους.

Χρειάστηκε να περάσουν δυο μέρες και να προβληθούν ξανά αυτές οι θέσεις του ΣΕΒ για να αντιδράσει με ανακοίνωση η ΓΣΕΕ, στην οποία μάλιστα προειδοποιεί για αντιπαράθεση με "έργα", αν υπάρξει επιμονή σ' αυτές. "Εργα", που δυστυχώς δεν επικαλείται την πραγματοποίησή τους, όταν αντικρίζει την κυβέρνηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ