Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΙΝΤΡΑΚΟΜ
Στο αρχείο οι έρευνες των Γερμανών

ΒΟΝΝΗ.-

Οι έρευνες των γερμανικών αστυνομικών αρχών για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της "Ιντρακόμ" διεκόπησαν - σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της "Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ" - λόγω αδυναμίας εξεύρεσης αποδεικτικών στοιχείων που να στηρίζουν ανάλογες αξιώσεις της γερμανικής κυβέρνησης που ενδιαφέρεται να βρει "απολεσθέντα" περιουσιακά στοιχεία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσαν σήμερα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Φόλκερ Νόιμαν και Φρντχελμ Μπόιχερ,εκφράζοντας παράλληλα την "οργή" τους. Αιτία της "οργής" των σοσιαλδημοκρατών βουλευτών είναι το γεγονός ότι εν ονόματι του απόρρητου χαρακτήρα των ερευνών της UKPV, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή δεν είχε πρόσβαση σε όλους τους φακέλους της ΣΤΑΖΙ που αφορούν την υπόθεση "Ιντρακόμ".

Υστερα από την εξέλιξη αυτή εκπίπτει ουσιαστικά το μείζον για τη γερμανική πλευρά "ζητούμενο" στην υπόθεση Κόκκαλη - "Ιντρακόμ", δηλαδή το ενδεχόμενο διεκδίκησης αποζημίωσης ή και μέρους των περιουσιακών στοιχείων της "Ιντρακόμ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ