Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποινική δίωξη κατά Μ. Ανδρουλιδάκη

Ποινική δίωξη ασκήθηκε χτες κατά του Μ. Ανδρουλιδάκη,εκδότη της εφημερίδας "Εξουσία" για απόπειρα απάτης κατ' εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος. Η υπόθεση αφορά τα 20.000 διαμερίσματα που υποσχέθηκε ο εκδότης της "Εξουσίας" στους αναγνώστες της εφημερίδας του. Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον αντεισαγγελέα Δ. Δασούλα.

Είχε προηγηθεί εισαγγελική έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Γαβρίλης,κατόπιν παρέμβασης του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου,ο οποίος με έγγραφό του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητούσε να ανατεθεί σε εισαγγελέα εφέτη η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πόρισμα που συνέταξε ο Ι. Γαβρίλης αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας "Εξουσία" δημιούργησε την πεποίθηση ότι υπήρχαν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για την εκτέλεση του προγράμματος με τα 20.000 σπίτια, υπήρχαν εμπεριστατωμένες οικονομικές μελέτες, εξασφαλισμένες εγγυήσεις και ότι είχαν επιλεγεί συγκεκριμένα οικόπεδα. Στην πραγματικότητα, επισημαίνεται στο πόρισμα Γαβρίλη, είχαν γίνει απλές επαφές με διάφορους φορείς και είχαν δείξει ενδιαφέρον εταιρίες, τράπεζες κλπ., ενώ όλα βρίσκονταν στο στάδιο της προσυνεννόησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ