Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Πυρκαγιά σε ναυπηγείο

ΒΑΛΕΝΤΣΙΑ.-

Σε κόλαση φωτιάς μετατράπηκε, χτες, το ναυπηγείο της Ναυτικής Ενωσης "Ντε Λεβάντε" στην πόλη Βαλέντσια της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, τουλάχιστον, 18 εργάτες, δεκάδες να τραυματιστούν, ενώ πολλοί αγνοούνταν μέχρι χτες το βράδυ.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το καινούριο πλοίο "Προυφ Σπίριτ", που προορίζεται για μεταφορά χημικών. Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που στο πλοίο γινόταν δοκιμαστικός ανεφοδιασμός με καύσιμα, για να ελεγχθεί η κατασκευή του και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος, πάλευαν επί πολλές ώρες με τις φλόγες. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν από το φλεγόμενο πλοίο 18 εργάτες νεκρούς και αρκετούς άλλους με εκτεταμένα εγκαύματα. Ο κατάλογος των θυμάτων του εργατικού αυτού ατυχήματος, όμως, δε φαίνεται να κλείνει, καθώς αρκετοί εργάτες αγνοούνται και υπολογίζεται ότι έχουν παγιδευτεί στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Πάντως, διευθυντικά στελέχη του ναυπηγείου τόνιζαν ότι το καινούριο πλοίο, που επρόκειτο τον επόμενο μήνα να πωληθεί σε ιρλανδική εταιρία, της οποίας τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά, θα έχει επιδιορθωθεί μέσα σε λίγες μέρες και... δε θα καταστεί αναγκαία η αναβολή της πώλησής του!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ