Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Τέλειωσαν χτες οι δέσμες και τα ΤΕΛ

Αρχίζουν σήμερα οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα

Χωρίς προβλήματα έπεσε χτες η αυλαία των Γενικών Εξετάσεων και οι βαθμολογίες αναμένεται στις 25 με 30 Ιούλη το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει τις βαθμολογίες των υποψηφίων. Βέβαια, η αγωνία τους θα πάρει τέλος και τυπικά αργότερα, όταν ανακοινωθούν οι βαθμολογικές βάσεις εισαγωγής στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σήμερα, ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα που θα ολοκληρωθούν στις 9 Ιούλη.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Γενικών Εξετάσεων Ν. Σπυρέλης, χαρακτήρισε χτες τις φετινές εξετάσεις εξαιρετικά επιτυχημένες και αναφερόμενος στο "θόρυβο" γύρω από τα θέματα της έκθεσης, τόνισε ότι ήταν δύο πολύ πετυχημένα θέματα. Ο πρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής εξετάσεων για τους αποφοίτους ΤΕΛ Β. Κωτσάκης, εκτίμησε ότι οι πρώτες εισαγωγικές εξετάσεις γι' αυτούς έγιναν με επιτυχία. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αγγ. Ζησιμόπουλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους και παρέπεμψε όσους δεν εισαχθούν στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που, όπως είπε, φροντίζει να δοθούν δυνατότητες σε όλους με την ανοιχτή πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η τελευταία μέρα των εξετάσεων κύλησε ομαλά. Η αποχή στη Δ' Δέσμη έφτασε το 18.11%, ενώ στα δύο μαθήματα που εξετάστηκαν χτες οι απόφοιτοι των ΤΕΛ η αποχή έφτασε το 23.34% στο μάθημα Οργάνωση και διαχείριση γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στο 25% στο μάθημα Γενική χημεία 2.

Σχετικά με τα θέματα των Μαθηματικών της Δ' Δέσμης η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία παρατηρεί ότι καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της ύλης, σε αντίθεση με τα θέματα της 1ης Δέσμης τα οποία δεν κάλυπταν μεγάλο μέρος της. Παρουσιάζουν κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία, ορισμένα θέματα επιδέχονται περισσότερες της μιας λύσεως, γεγονός θετικό.

Σήμερα ξεκινούν με την εξέταση των υποψηφίων στο Ελεύθερο Σχέδιο και τα Αγγλικά οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 7.00 το πρωί. Αύριο Σάββατο, θα εξεταστούν οι υποψήφιοι στο μάθημα Γραμμικό Σχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ