Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
"Να μη συνηθίσουμε στην υποβάθμιση"

Λύσεις στα προβλήματα αποφάσισαν να διεκδικήσουν, με συνεργασία και κοινή προσπάθεια, κάτοικοι και φορείς του Προμπονά που συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεωνίδα Αυδή

Απαράδεκτο να μην υπάρχουν χώροι πράσινου, ελεύθεροι χώροι, χώροι πολιτισμού και ακόμα χειρότερο εξαιτίας της διαιώνισης της κατάστασης να συνηθίζουμε στην έλλειψή τους. Εχει μεγάλη σημασία η ανάδειξη ενός προβλήματος την ώρα μάλιστα που συνεχίζονται τα γνωστά και αμφίβολης αξίας έργα στο κέντρο του Δήμου Αθηναίων, εις βάρος τελικά των περιοχών κατοικίας.

Η διαπίστωση αυτή, του επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", δημοτικού συμβούλου Λεων. Αυδή,ο οποίος συζήτησε επί ώρα, το βράδυ της Τετάρτης, στα γραφεία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Προμπονά "Αγιος Γεώργιος" με εκπροσώπους φορέων και κατοίκων της περιοχής, αποκτά ένα ξεχωριστό βάρος όταν κανείς βρίσκεται στο Τέρμα Πατησίων, στον Προμπονά των προβλημάτων.

Τακτική συνεργασία και κοινή δράση για την ανάδειξη των προβλημάτων και τη διεκδίκηση λύσεων, ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η συνάντηση. Προχτές προσδιορίστηκαν οι άμεσοι στόχοι, αποφασίστηκαν οι πρώτες ενέργειες - συλλογή υπογραφών για τη διεκδίκηση συγκεκριμένων θεμάτων όπως της διάσωσης του Ποδονίφτη και της λειτουργίας της Ανθαγοράς - και το ραντεβού ανανεώθηκε προκειμένου να γίνει το επόμενο βήμα.

Ωστόσο αν και τα θέματα του Ποδονίφτη και της Ανθαγοράς φαινόταν πως θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των κατοίκων, τα νέα για το επονομαζόμενο "Νοσοκομείο των Παπάδων", που έφεραν στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σ' αυτό, αποκάλυψαν έναν σοβαρό επαπειλούμενο κίνδυνο για ολόκληρη την περιοχή και τους κατοίκους της. Το νοσοκομείο φαίνεται να οδηγείται από την κυβέρνηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε κλείσιμο, αν και όλοι παραδέχονται ότι λειτουργεί υποδειγματικά και προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην περιοχή.

Εκφράζονται μάλιστα φόβοι ότι στο νοσοκομείο έγινε πρόσφατα επένδυση πλέον του 1 δισ. μόνο και μόνο για να ξεπουληθεί - στην περίπτωση που προωθηθεί η ιδιωτικοποίησή του - με καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα. Δεν είναι όμως το μόνο σενάριο για την τύχη του νοσοκομείου.

Πριν λίγους μήνες σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα, η διευθύντριά του μίλησε για παροχή πρωτοβάθμιας αποκλειστικά φροντίδας υγείας την ώρα που προσφέρει υπηρεσίες σε δευτεροβάθμιο και έχει δυνατότητες για τριτοβάθμιο επίπεδο. Μέχρι για την πλήρη μετατροπή του σε θεραπευτήριο χρονίως πασχόντων εμφανίστηκαν σχέδια και τη μεταφορά του προσωπικού του όπως και αυτού της "Παμμακάριστου" στο Θριάσιο για τη στελέχωση του νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής, που μετά τόσα χρόνια ακόμη υπολειτουργεί.

"Εσκεμμένα δεν παίρνει προσωπικό το Θριάσιο, σημείωσε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κ. Φιλιππάτου, ώστε να κλείσουν τα δικά μας εδώ με τη δικαιολογία της στελέχωσής του". "Το νοσοκομείο στο οποίο εργάζονται 350 άνθρωποι εφημερεύει κάθε μέρα μέχρι τις 11.00 το βράδυ, σημείωσε ο γιατρός, εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ κ. Χαλίμης και μπορεί να εφημερεύει, υπό την προϋπόθεση ότι θα συσταθεί η καρδιολογική κλινική που καθυστερεί αδικαιολόγητα, σε 24ωρη βάση εναλλάξ με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής. Φαίνεται όμως, πως μεθοδεύεται το κλείσιμό του, ερήμην μας".

Και 'μεις, που μέχρι σήμερα εξυπηρετούμαστε, θέλουμε να ξέρουμε αν και τι νοσοκομείο θα έχουμε, σημείωσαν οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ ο Λεων. Αυδής δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, στο 5ο Διαμέρισμα του οποίου βρίσκεται το νοσοκομείο, όσο και να φροντίσει για την προώθηση σχετικής Ερώτησης στη Βουλή.

Οσο για τα θέματα του ρέματος του Ποδονίφτη που σκεπάζεται με προοπτική να καταλήξει σε λεωφόρο (! ) και της Ανθαγοράς που φορτώνει με βαριά κυκλοφορία, μπόλικη δυσοσμία και περιβαλλοντικούς και άλλους κινδύνους την περιοχή, οι κάτοικοι ξεκινούν τη συλλογή υπογραφών προκειμένου με έγγραφά τους στο Δήμο Αθηναίων, το ΥΠΕΧΩΔΕ και το υπουργείο Γεωργίας κατ' αρχήν αλλά και άλλες ενέργειες, να προλάβουν νέες δυσμενείς εξελίξεις για την περιοχή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ