Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Σταδιακά στο κλείσιμο!

Το δήμο και τη νομαρχία βάζει μπροστά η κυβέρνηση για να προωθήσει τα σχέδιά της. Σύσκεψη φορέων χτες στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Τη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιεί τώρα η κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά της για το κλείσιμο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας.Ετσι, η δημοτική αρχή Δραπετσώνας εμφανίζεται να απαιτεί το άμεσο κλείσιμο του εργοστασίου. Το ίδιο και η Νομαρχία Πειραιά που έδωσε μια 12μηνη παράταση λειτουργίας του εργοστασίου!

Εξάλλου, σε χτεσινή συνάντηση της δημοτικής αρχής και της υφυπουργού Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου,η δεύτερη δήλωσε ότι το εργοστάσιο σε ένα χρόνο πρέπει να κλείσει και θα χρειαστεί άλλος ένας χρόνος για τις διαδικασίες προσαρμογής. Επιπλέον, έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία μετάταξη στο δημόσιο.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά,αυτό που αποφασίστηκε τελικά είναι μια κοινή συνάντηση μεταξύ της υφυπουργού Ανάπτυξης, του σωματείου των εργαζόμενων στα Λιπάσματα, του νομάρχη Πειραιά και του δημάρχου Δραπετσώνας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία,κ. Πανωλιάσκος,είπε ότι η Ομοσπονδία είναι αντίθετη στο κλείσιμο του εργοστασίου. Υπέρ του άμεσου κλεισίματος του εργοστασίου και της μετάταξης των εργαζομένων τάχθηκαν ο αντιδήμαρχος Δραπετσώνας και ο αντινομάρχης Πειραιά Γ. Αξαρλής.

Ο Γ. Κοντάκης, μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ, είπε ότι δεν πρέπει να είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα οι εργαζόμενοι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά να ενώσουν τις δυνάμεις τους για βρεθεί λύση. Το ίδιο υποστήριξε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γρ. Νιότης.Για τις μέχρι τώρα εξελίξεις ενημέρωσε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Τσιρμούλας,ενώ ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Γ. Μίχας,σημείωσε ότι το "θέμα δεν είναι να φτιάξουμε πάρκα για να κάθονται κάτω από τα δέντρα οι άνεργοι".

Ο Β. Ξένος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε: "Εμείς θέλουμε να υπάρχουν εργοστάσια. Υπάρχει η τοποθέτηση από την κυβέρνηση ότι θέλει να λειτουργούν τα εργοστάσια. Πρακτικά όμως οδηγούνται στο κλείσιμο. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε θέση εργασίας που χάνεται, δεν αναπληρώνεται. Βλέπουμε να φεύγουν οι ευθύνες από την κυβέρνηση και μεταφέρονται στη δημοτική αρχή. Αφού η κυβέρνηση λέει ότι υπάρχει πρόβλημα, να φτιάξει το νέο εργοστάσιο και μετά να κλείσουν τα λιπάσματα. Ετσι όπως πάνε τα πράγματα, ούτε η ανάπλαση θα γίνει και το εργοστάσιο θα κλείσει και θα μπουν μέσα οι πολυεθνικές. Πρέπει να παλέψουμε για να διορθώσουμε αυτήν την κατάσταση. Αυτό προϋποθέτει ότι θα συγκρουστούμε με συμφέροντα".

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ,Ι. Πουντίδης,τόνισε: "Γίνονται σκόπιμες παρεμβάσεις για να μπει φρένο στη λειτουργία της επιχείρησης. Χρησιμοποιείται και η Δημοτική Αρχή και η Νομαρχία. Είναι δυνατόν να υπάρχουν διαφορές μεταξύ Δήμου και εργατών; Οι εργαζόμενοι πρέπει να κινητοποιηθούν, πράγμα που αυτοί βέβαια θα αποφασίσουν. Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ