Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ
ΟΧΙ στη συρρίκνωση

Τα σχέδια συρρίκνωσης της ΣΟΦΤΕΞ,που δρομολογούνται μέσα από το λεγόμενο "μπίζνες - πλαν", καταγγέλλει η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ,η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι πρέπει να ανακληθούν οι "αντεργατικές ενέργειες της διοίκησης, που εκπορεύονται από τα σχέδια ξεπουλήματος και ιδιωτικοποίησης της κυβέρνησης".

Ειδικότερα, η παράταξη σημειώνει ότι "η αρχή απ' ό,τι φαίνεται πάει να γίνει από τη Χ1, καταργώντας την τέταρτη βάρδια, που θα έχει σαν συνέπεια την πτώση της παραγωγής κατά 25 - 30%, τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων μέχρι 30% περίπου, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις το επόμενο διάστημα".

Αναφέρεται επίσης ότι "η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ είναι η μόνη παράταξη που επανειλημμένα καταγγέλλει την πολιτική ξεπουλήματος, όταν όλες οι άλλες παρατάξεις με την πλειοψηφία στο ΔΣ του σωματείου που διαθέτουν και ο καθένας με το δικό του τρόπο, βάλανε πλάτη στην πολιτική ιδιωτικοποίησης". Η παράταξη τονίζει ακόμα ότι "τα επιχειρήματα περί οικονομίας και χαμηλού κόστους είναι ψεύτικα. Τα ίδια θα μπορούσαν να επικαλεστούν για όλα τα τμήματα". Προτείνει επίσης στο ΔΣ του σωματείου να απαιτήσει από τη διοίκηση της εταιρίας να πάρει πίσω τα σχέδια και αν δε γίνει δεκτό, να προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ