Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΕΝΙΤ
Απεργιακή απάντηση στις απολύσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Απεργία διαρκείας άρχισαν από χτες οι εργαζόμενοι στην ΕΛΛΕΝΙΤ,αντιδρώντας στις απολύσεις δυο συναδέλφων τους. Η απεργία θα σταματήσει, όπως ανακοίνωσε το Σωματείο εργαζομένων, μόνο αν ανακληθούν οι απολύσεις και δευσμευτεί η εργοδοσία σε ζητήματα που αφορούν το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός πλάνου επιβίωσης και ανάπτυξης της ΕΛΛΕΝΙΤ.

Οι απολύσεις έγιναν αιφνιδιαστικά και την ώρα που οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις. Ο ένας από τους απολυθέντες είναι μέλος του Σωματείου Θερμαστών και ο άλλος έχει περάσει τα 50, που σημαίνει ότι καταδικάζεται όχι μόνο στην ανεργία, αλλά και στο να μην φθάσει ποτέ στη σύνταξη.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του εργοστασίου έκανε γνωστή την πρόθεσή της να προχωρήσει μέχρι το τέλος του χρόνου σε άλλες 25 απολύσεις,ενώ λίγο πριν την κήρυξη της απεργίας και την ανακοίνωση των απολύσεων, πρότεινε να πάρει κάθε εργαζόμενος άδεια άνευ αποδοχών 4 βδομάδων και από το Σεπτέμβρη και μέχρι το τέλος του χρόνου να δουλεύει 4ήμερο!Τόσο με αυτή, όσο και με την πρόταση για ομαδικές απολύσεις 25 εργαζόμενων το Σεπτέμβρη, το Σωματείο δε συμφώνησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ