Παρασκευή 11 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απόσυρση ζητά η ΝΔ

Συνάντηση του προεδρείου της ΕΙΝΑΠ με τον βουλευτή Σ. Σωτηρόπουλο

Την απόσυρση του νομοσχεδίου "για τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ" και την κατάρτιση ενός νέου μετά από διάλογο της κυβέρνησης με όλους τους υγειονομικούς φορείς και εκπροσώπους των χρηστών επιθυμεί η ΝΔ, συμφωνώντας με τα περισσότερα αιτήματα της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Το προεδρείο της Ενωσης συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο της ΟΚΕ Υγείας - Πρόνοιας, βουλευτή της ΝΔ Βασ. Σωτηρόπουλο,που δήλωσε ότι στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για εμπόριο και - διαφωνώντας με τη γενική φιλοσοφία του νομοσχεδίου - ότι τα δημόσια νοσοκομεία δεν πρέπει να λειτουργούν με τους νόμους της αγοράς, καθώς αυτοί είναι μόνο για τις επιχειρήσεις. Αναφερόμενος στον ιδιωτικό τομέα είπε ότι πρέπει να είναι συμπληρωματικός του δημοσίου και υπό τον αυστηρό έλεγχο του κράτους.

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι η διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των νοσοκομείων και η συνεχής χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, η μονιμότητα όλων των νοσοκομειακών γιατρών - και των νεοεισερχομένων - και η αύξηση των αποδοχών τους, είναι αιτήματα αδιαπραγμάτευτα. Ο βουλευτής της ΝΔ διαφώνησε με τη μονιμότητα των γιατρών. Τάχθηκε κατά της μονιμότητας και της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών και υπέρ της ελεύθερης επιλογής γιατρού και θεραπευτηρίου από τους ασθενείς.

Ακόμη, έγινε συζήτηση και για τις πρόσφατες καταγγελίες περί εμπορίου ανθρωπίνων οργάνων στον "Ευαγγελισμό". Ο Β. Σωτηρόπουλος εξέφρασε στο προεδρείο της ΕΙΝΑΠ τη δυσαρέσκειά του για το θέμα που δημιούργησαν ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης με τον τρόπο που πρόβαλαν το περιστατικό. Μάλιστα, δήλωσε πως "δεν μπορεί να διανοηθεί ότι γίνεται εμπόριο οργάνων σε κρατικά νοσοκομεία και δη στο μεγαλύτερο, τον "Ευαγγελισμό"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ