Παρασκευή 11 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
"Οαση" πολιτισμού

Στο νταμάρι του Βύρωνα, κοντά στ' αστέρια, έχει βλαστήσει μια πλούσια όαση πολιτισμού. Το Φεστιβάλ Βύρωνα,που δεκάχρονο δίνει και φέτος χρώμα "στη σκιά των Βράχων",φωτίζοντας την προσδοκία μας κόντρα στην "ερημιά" της υδροκέφαλης Αθήνας.

Οπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Ρογκάκος,"το Φεστιβάλ είναι το αποκορύφωμα όλων των εκδηλώσεων της χρονιάς και αποτελεί τον απολογισμό της χειμωνιάτικης δουλιάς μας. Τολμούμε χρόνια και φέτος να αναδείξουμε την ανάγκη για πολιτισμό. Θέλουμε μία Τοπική Αυτοδιοίκηση δυναμική, μάχιμη, που με πλατιά καρδιά, πρέπει να βοηθηθεί από την πολιτεία". Ο δήμαρχος επισήμανε ότι στα δέκα χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ, ο χώρος των "Βράχων" μετατράπηκε σε "πολιτιστική ανάσα για το Βύρωνα και τις γύρω περιοχές". Γεγονός, που αποτελεί σημαντική κατάκτηση του λαού του Βύρωνα και της δημοτικής του αρχής που, επί σειρά ετών, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, έδιωξε τους καταπατητές και έστησε το "Θέατρο Βράχων".

"Για μας, ο πολιτισμός στο Βύρωνα", τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βασίλης Κολοβός,"αρχίζει την 1η Γενάρη και στις 31 του Δεκέμβρη οροθετείται η έναρξη μιας νέας, ακόμα πιο δημιουργικής χρονιάς. Με βάση αυτή τη συλλογιστική που κάναμε, επιλέξαμε το φετινό πρόγραμμα και τους θεματικούς μας κύκλους. Αποκρούσαμε τη λογική της "αρπαχτής" που πισωγυρίζει θεσμούς και κατακτήσεις κι οδηγεί μόνο στο υπερκέρδος της "φίρμας"".

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ (ξεκινά στις 18 Αυγούστου) περιλαμβάνει πέντε θεματικούς κύκλους. Ο Α κύκλος "Βραδιές τιμής",περιέχει αφιερώματα στους: Κάρολο Κουν, Μίνω Βολανάκη, Νίκο Γκάτσο, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, Τίτο Βανδή και Ραλλού Μάνου.Ο Β κύκλος με τίτλο "Οι άκρες του πολιτισμού μας" αναφέρεται στη Μ. Ασία, την Ηπειρο, τον Πόντο, την Κρήτη και την Αρμενία. Στον κύκλο "Αρχαίου Δράματος",οι βραδιές θα είναι μία "συλλειτουργία σκηνής - πλατείας", με τα έργα "Ιφιγένεια εν Ταύροις", "Ορνιθες", "Ορέστης", "Λυσιστράτη, "Προμηθέας Δεσμώτης", "Μήδεια", "Φοίνισσες"."Δημιουργοί του ελληνικού τραγουδιού" τιτλοφορείται ο Δ κύκλος. Οι Δημήτρης Μητροπάνος, Διονύσης Τσακνής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Σωκράτης Μάλαμας, Ορφέας Περίδης και από κοντά οι νεότεροι, συνθέτουν την ποιοτική παρουσία του σήμερα και εξασφαλίζουν την καλύτερη αυριανή πορεία στο τραγούδι μας. Τέλος, ο Ε κύκλος αφιερώνεται στους "Νέους δημιουργούς".Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Θέατρα Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" και "Αννα Συνοδινού". Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 7655.748, 7526.666, 7653.776.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ