Παρασκευή 11 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ 2004
Νέα ύποπτη φωτιά!

Οι εγκληματικοί εμπρησμοί που έχουν καταστρέψει διάφορες αθλητικές εγκαταστάσεις της Στοκχόλμης στη διάρκεια των δυο τελευταίων μηνών, θα μπορούσαν σύμφωνα με την Αστυνομία να έχουν προκληθεί από έναν ή πολλούς φανατικούς που αντιτίθενται στην υποψηφιότητα της σουηδικής πρωτεύουσας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Χτες τα αποδυτήρια ενός σταδίου στο Τρολμπέκεν, στη νοτιοανατολική Στοκχόλμη, καταστράφηκαν από πυρκαγιά, ενώ προχτες ένα γήπεδο του τένις στο Σαλτσγεμπάντεν καταστράφηκε ολοσχερώς, επίσης από φωτιά. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι και στις δυο περιπτώσεις επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Αυτό που έχει χαρακτηριστεί από τις τοπικές εφημερίδες ως "σειρά" πυρκαγιών, ξεκίνησε στις 19 Μάη και από τότε έχουν καταστραφεί πολλές ακόμα αθλητικές εγκαταστάσεις στη σουηδική πρωτεύουσα.

Ομως η Αστυνομία άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο να έχουν προκληθεί από φανατικούς, οι οποίοι αντιτίθενται στην υποψηφιότητα της Στοκχόλμης για τους Ολυμπιακούς, μετά την εκτόξευση εμπρηστικής βόμβας εναντίον της κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού Ινγκβαρ Κάρλσον, ο οποίος προεδρεύει του Ιδρύματος "Στοκχόλμη 2004" και αποτελεί έναν από τους πιο δεινούς υποστηρικτές της υποψηφιότητας της Στοκχόλμης για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ