Τρίτη 15 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Νέες ταραχές

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-

Νέες ταραχές ανάμεσα σε ομάδες νεαρών Ιρλανδών καθολικών και των βρετανικών δυνάμεων ασφαλείας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στο Μπέλφαστ και στο Λοντοντέρι. Τα επεισόδια, που διήρκεσαν αρκετές ώρες, και πήραν τη μορφή βροχής μολότοφ, προκάλεσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση των βρετανικών αρχών, τον τραυματισμό ενός Βρετανού στρατιώτη και 2 αστυνομικών.

Οι ταραχές ξέσπασαν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, από τη βρετανική αστυνομία, ότι βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών σε αποθήκη του Λόντοντέρι. Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια ανακοίνωση ανακαλύφθηκαν 150 κιλά εκρηκτικών υλών που ήταν έτοιμα για χρήση και κρίνονται αρκετά για να κατασκευαστεί μια βόμβα τεράστιας εμβέλειας, χωρίς, όμως, να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες ούτε για την ταυτότητα των ιδιοκτητών της αποθήκης, ούτε για το αν υπάρχουν πληροφορίες για τα σχέδια όσων θεωρούνται ύποπτοι για χρήση των εκρηκτικών.

Οι βρετανικές αρχές ασφαλείας, σχολιάζοντας την ανακάλυψη των εκρηκτικών υλών, υποστήριξαν ότι τέτοιου είδους ανακαλύψεις σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ένταση μειώνουν τις πιθανότητες ευόδωσης των ειρηνευτικών συνομιλιών. Από την πλευρά του, ο Τζέρι Ανταμς, ηγέτης του Σιν Φέιν, πολιτικού σκέλους του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού, δήλωσε ότι η απαίτηση των βρετανικών αρχών οι μαχητές του IRA να παραδώσουν τα όπλα τους αποτελεί εμπόδιο στην επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ