Τετάρτη 16 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΣΡ ΓΙΑ "ΑΝΤΕΝΝΑ"
Συντηρούν τη φιλολογία για "φίμωση"

Βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, εξακολουθούν να παρελαύνουν από τα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ, συντηρώντας τη φιλολογία για "φίμωση" και για μη ύπαρξη κανόνων δεοντολογίας. Ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ Δημήτρης Ρέππας,χτες, σχολίασε τις αντιδράσεις μιλώντας για "άγνοια", από πάρα πολλούς που σχολιάζουν το "σχετικό νομικό πλαίσιο". Ο Δ. Ρέππας μίλησε για την ύπαρξη του νόμου και για τους κώδικες δεοντολογίας που ισχύουν και είχαν συνταχθεί από το πρώτο ΕΣΡ, όταν πρόεδρος ήταν ο Π. Δαγτόγλου.

Στο μεταξύ, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Παύλος Σαρλής, Ευθύμιος Χριστοδούλου και Στέλιος Αργυρός κατέθεσαν χτες Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση σαν "σκόπιμη και μονόπλευρη ενέργεια" και ζητούν από την αρμόδια επιτροπή να "λάβει μέτρα". Το παράπονό τους, στην ουσία, είναι ότι επιβλήθηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ η γνωστή ποινή, τη στιγμή που το "δημοσιογραφικό παράπτωμα εδώ και πολλά χρόνια τελείται καθημερινά, από δεκάδες σταθμούς που παρουσιάζουν παρεμφερή τηλεοπτικά προγράμματα χωρίς τιμωρία".

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θεωρεί ότι η στάση των δύο πρώην προέδρων της (Β. Κοραχάη και Δ. Μαθιόπουλο) να αποδοκιμάσουν μια θετική απόφαση του ΕΣΡ, αποδεικνύει τις ευθύνες που επωμίστηκε στο παρελθόν η Ενωση Συντακτών, "αποδεχόμενη την παγίωση ενός ανώμαλου τηλεοπτικού καθεστώτος"."Δεν έχουμε πρόθεση να συνεχίσουμε να επωμιζόμαστε αυτές τις ευθύνες", δηλώνει ο πρόεδρός της. Στο πλαίσιο των συναντήσεών του με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο και τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ