Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ
ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
η πρόταση του ΚΚΕ

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, χτες στη Χαλκίδα

  • Ο τόπος μας πάσχει όχι μόνο από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης αλλά και από αντιπολίτευση. Ο αγώνας που κάνουν τα άλλα κόμματα είναι αγώνας εναλλαγής και όχι αλλαγής. Το ΚΚΕ εργάζεται για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν σε μια ριζική ανατροπή τόσο των πολιτικών συσχετισμών, όσο και της πολιτικής που γεννά εκμετάλλευση και υποταγή στους σχεδιασμούς της "νέας τάξης πραγμάτων".
  • Η πολιτική που οδηγεί στη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου είναι η μόνη διαφορετική πολιτική πρόταση που πατάει στην πραγματικότητα, στις ανάγκες και τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας. Οσο πιο γρήγορα δημιουργηθεί αυτό το μέτωπο, τόσο καλύτερα για τον τόπο μας.
  • Ο καθένας που καταλαβαίνει ότι οι σημερινές επιλογές υπονομεύουν το μέλλον του τόπου για πολλά χρόνια, έχει ευθύνη να αντιδράσει τώρα. Να ξεπεράσει αναστολές και αυταπάτες, να πάρει πρωτοβουλίες ή να συμμετέχει και να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που οδηγεί σε μια ανεξάρτητη πολιτική δράση από τα κόμματα που διαχειρίζονται το σύστημα ή φιλοδοξούν να το διαχειριστούν.
  • Σημασία έχει να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος, να μη βρίσκονται προσχήματα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει από τα πάνω χωρίς τη λαϊκή παρέμβαση, χωρίς το λαϊκό μέτωπο, χωρίς αντεπίθεση που διαχωρίζεται καθαρά από την κυρίαρχη πολιτική και τους διάφορους εκφραστές της, άμεσους ή έμμεσους.

ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ