Παρασκευή 18 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ
Προειδοποιούν για "νέο Μαντούδι"

Για νέο Μαντούδι προειδοποιούν οι φορείς, οι πτηνοτρόφοι και χοιροτρόφοι της Νέας Αρτάκης Εύβοιας, αν ο κλάδος τους δε στηριχτεί άμεσα. Σε επίσκεψη της Αλ. Παπαρήγα στην περιοχή, ο δήμαρχος Ν. Αρτάκης Τ. Χατζηγιαννακέρης,ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Β. Σταύρου και οι πτηνοτρόφοι της περιοχής σημείωσαν ότι η τραγική κατάσταση στον τομέα της ζωικής παραγωγής θα έχει επιπτώσεις σε όλη την περιοχή, καθώς όλη η οικονομία της Αρτάκης στηρίζεται σ' αυτό τον κλάδο. Οι μικροί ειδικά πτηνοτρόφοι που δουλεύουν φασόν - μεγαλώνοντας κοτόπουλα για την παραγωγή των μεγάλων μονάδων - "είμαστε έτοιμοι να πέσουμε στο μαυροπήγαδο, αν η κατάσταση που επικρατεί σήμερα δεν αλλάξει και δε σταματήσουμε να απειλούμαστε με φυλακίσεις και πλειστηριασμούς", όπως σημείωσε ο Τ. Τζέμος.

Οι πτηνοτρόφοι εντάσσουν το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί ο κλάδος τους στη γενικότερη πολιτική ισοπέδωσης της παραγωγικής διαδικασίας που προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συγκεκριμένα στοιχεία στην πορεία της τελευταίας δεκαετίας το επιβεβαιώνουν, σημείωσε ο γεωπόνος Β. Μπουφίδης,ο οποίος αναφέρθηκε στην εξέλιξη των τιμών, την εξέλιξη του κόστους παραγωγής, τις αρνητικές επιπτώσεις των ΝΕΠ για τη χοιροτροφία, την πολιτική της σκληρής δραχμής και την απαράδεκτη εκτίναξη των αγροτικών επιτοκίων από 5% μέχρι 35% και 38% με τον τοκισμό των τόκων και την κεφαλαιοποίησή τους ανά τρίμηνο και παράλληλα την εντελώς αντίστροφη κατάσταση στις άλλες χώρες της ΕΕ.

Στην περιοχή της Εύβοιας γενικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου, έχουν κάνει διακοπή εργασιών 3.500 επιχειρήσεις και οι άνεργοι φτάνουν τις 20.000. Στον κλάδο της πτηνοτροφίας υπήρχαν 55 επιχειρήσεις την περασμένη δεκαετία, ενώ σήμερα υπάρχουν 49, από τις οποίες 15 βρίσκονται σε αδράνεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ